ΑΘΗΝΑ
22:38
|
08.08.2022
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας εμμένει στη στάση ουδετερότητας δηλώνοντας πρόθυμος να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βραζιλία αρνείται να διαλέξει πλευρά στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας και Δύσης εμμένοντας σε μια στάση ουδετερότητας τη στιγμή που ΗΠΑ, ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο απαντούν με σκληρές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας κατηγορώντας την για «απρόκλητη» επιθετικότητα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες Κυριακή ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, είπε ότι η χώρα του «δεν θα πάρει θέση», θα συνεχίσει να είναι «ουδέτερη» βοηθώντας παράλληλα με όποιο τρόπο μπορεί. Ο κ. Μπολσονάρου σημείωσε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία είναι επί της ουσίας «αδελφά κράτη» εξηγώντας ότι ένα μεγάλο μέρος του ουκρανικού πληθυσμού είναι ρωσόφωνο. Ερωτηθείς ποια είναι η άποψή του για τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, ο πρόεδρος της Βραζιλίας αρνήθηκε να απαντήσει.

Ωστόσο, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου υποστήριξε ότι δεν είναι στις διαθέσεις της Ρωσίας να αιματοκυλίσει την Ουκρανία λέγοντας «μια υπερδύναμη σαν τη Ρωσία δεν θέλει να κατηγορηθεί για μια σφαγή σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη». Μιλώντας για τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Βραζιλιάνος ομόλογός του είπε ότι οι Ουκρανοί «εναπόθεσαν όλες τις ελπίδες της χώρας του στα χέρια ενός κωμικού».

Εκτός από τη Βραζιλία, στάση ουδετερότητας απέναντι στην εν εξελίξει κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας έχουν επίσης τηρήσει η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και το Ισραήλ.Υπενθυμίζεται ότι εντός του μήνα ο Ζαΐχ Μπολσονάρου είχε επισκεφθεί τη Ρωσία και είχε συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν. «Η Βραζιλία είναι Βραζιλία. Η Ρωσία είναι Ρωσία. Τα πάω καλά με όλους. Αν ο πρόεδρος Μπάιντεν με καλέσει, με χαρά θα τον επισκεφτώ στις Ηνωμένες Πολιτείες», σχολίασε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.


Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με νέες «προληπτικές» επιθέσεις απειλεί τη Γάζα το Ισραήλ

Η Ουκρανία θέλει να εξάγει 5 εκ. τόνους σιτηρών κάθε μήνα

Η Ρωσία δεν επιτρέπει την επιθεώρηση των πυρηνικών της

«Βροχή» τα δις στις πολεμικές βιομηχανίες με αφορμή την Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα