ΑΘΗΝΑ
01:07
|
16.07.2024
Νέοι κανόνες από αύριο 1η Μαρτίου καθώς η αμερικανική πλατφόρμα προστέθηκε σε ένα μητρώο «οπτικοακουστικών υπηρεσιών» που εποπτεύεται από τη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, ανακοίνωσε ότι θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής πλατφόρμας Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, ενόψει των νέων ρυθμιστικών κανόνων για τη λειτουργία στη Ρωσία, που σύμφωνα με την Κομισιόν θα αξιοποιηθούν από το Κρεμλίνο για προπαγανδιστικούς σκοπούς!  

«Θα έχουμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο του Netflix και θα του ζητήσω να μην συμμορφωθεί με τις νέες απαιτήσεις της Ρωσίας», είπε ο Γάλλος επίτροπος Τιερί Μπρετόν στο γαλλικό τηλεοπιτικό δίκτυο, LCI.

Από αύριο 1η του Μάρτη το Netflix προστίθεται σε ένα μητρώο «οπτικοακουστικών υπηρεσιών» που θα εποπτεύονται από τη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας, Roskomnadzor. Σύμφωνα με τον Μπρετόν «εάν το Netflix αρνηθεί να μην εκπληρώσει τις απαιτήσεις της Μόσχας, θα τους ζητήσουμε να σταματήσουν τη μετάδοση των προγραμμάτων τους στη Ρωσία».

Το μητρώο, αυτό, ισχύει για τέτοιου είδους πλατφόρμες που είναι διαθέσιμες στη ρωσική αγορά και έχουν τουλάχιστον 100.000 χρήστες καθημερινά, ενώ συνοδεύεται από απαιτήσεις για τη μετάδοση 20 ρωσικών ομοσπονδιακών τηλεοπτικών σταθμών, αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμά τους οι «Τάιμς» της Μόσχας. Μεταξύ αυτών των καναλιών είναι και το «Κανάλι Ένα» της Ρωσίας, το οποίο φέρεται να είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένο με το Κρεμλίνο. Οι νέες απαιτήσεις μετάδοσης ισχύουν μόνο για τις υπηρεσίες του Netflix στη Ρωσία, όπου έχει εκτιμώμενη βάση συνδρομητών κοντά στο 1 εκατομμύριο, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας που διαχειρίζεται τις υποθέσεις του Netflix στη Ρωσία.

Σε αίτημα του Politico να απαντήσει αν θα συμμορφωθεί με τους κανόνες αυτούς, το Netflix δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο, ωστόσο ειδικοί υποστηρίζουν ότι η πλατφόρμα είναι απίθανο να αποσυρθεί από τη ρωσική αγορά, λόγω εμπορικών συμφερόντων.

Πηγή: Politico

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΔΑΚΕ προς Μενδώνη: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που φέρει υπογραφή κατηγορούμενης στο κύκλωμα εκβιαστών

Η -διορισμένη από την υπουργό- πρόεδρος της Επιτροπής του διαγωνισμού για την παραχώρηση του ελέγχου των εισόδων στην Ακρόπολη, βρίσκεται προφυλακισμένη, για την υπόθεση εκβιασμών.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γάζα στο επίκεντρο συνάντησης Μπλίνκεν με Χανέγκμπι και Ντέρμερ

Πυρά ΚΚΕ σε Γεραπετρίτη για την Εξωτερική Πολιτική

Τα 5 ερωτήματα του BBC για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Δέσμευση δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών στην Πάτμο λόγω χρεών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα