ΑΘΗΝΑ
11:50
|
04.05.2024
«Οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία είναι σκληρές, αλλά η χώρα μας έχει τις απαραίτητες δυνατότητες να αντιμετωπίσει τη ζημιά», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μίλησε στους ξένους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη, κατά την οποία είπε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να απαλλαγεί από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις δυτικές χώρες και οδήγησαν το ρούβλι σε καθοδική πορεία όλες τις προηγούμενες μέρες

«Οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία είναι σκληρές, αλλά η χώρα μας έχει τις απαραίτητες δυνατότητες να αντιμετωπίσει τη ζημιά», είπε ο Πεσκόφ τη Δευτέρα.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα ο Πρόεδρις Πούτιν θα συντονίσει εργασίες πάνω σε οικονομικά ζητήματα» και θα συναντήσει βασικούς υπουργούς, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της κεντρικής τράπεζας.

Η αντίδραση αυτή έρχεται αφού το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, απέκοψαν τις τράπεζες της Ρωσίας από τις χρηματοπιστωτικές αγορές στη Δύση, σταματώντας τις συναλλαγές με την κεντρική τράπεζα, τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια και το υπουργείο Οικονομικών.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των κινήσεων ήταν η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να υπερδιπλασιάσει το βασικό της επιτόκιο στο 20% από 9,5%.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να σταματήσει την ταχεία πτώση της αξίας του ρωσικού νομίσματος, του ρουβλίου έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, που απειλεί να εξαλείψει την αγοραστική του δύναμη και να καταστρέψει τις αποταμιεύσεις των απλών Ρώσων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα