ΑΘΗΝΑ
23:40
|
24.04.2024
Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την εφαρμογή ειδικών οικονομικών μέτρων απέναντι στις δυτικές κυρώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε «Διάταγμα για την εφαρμογή ειδικών οικονομικών μέτρων σε σχέση με τις εχθρικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των ξένων κρατών και διεθνών οργανισμών που έχουν προσχωρήσει σε αυτές».

Το έγγραφο, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ρία Νόβοστι, προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Οι συμμετέχοντες σε ξένη οικονομική δραστηριότητα αναλαμβάνουν να πουλήσουν το 80% των μεταφορών συναλλάγματος από το εξωτερικό που γίνονται από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Ο κανόνας ισχύει επίσης για τα ήδη συσσωρευμένα κεφάλαια – που θα πρέπει να πουληθούν εντός τριών ημερών. Η Κεντρική Τράπεζα θα ελέγχει αυτή τη διαδικασία.
  • Απαγορεύονται οι πράξεις συναλλάγματος που σχετίζονται με την παροχή από Ρώσους πολίτες και κατοίκους Ρωσίας σε αλλοδαπούς σε ξένο νόμσμα βάσει δανειακών συμβάσεων.
  • Αναστέλλεται η δυνατότητα διατήρησης τραπεζικών λογαριασμών σε ξένο νόμισμα τους οποίους άνοιξαν στο εξωτερικό, καθώς και να μεταφέρουν χρήματα ηλεκτρονικά με μέσα που παρέχονται από αλλοδαπούς παρόχους υπηρεσιών πληρωμών.

Επιπλέον, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 οι δημόσιες ανώνυμες εταιρείες θα μπορούν να αγοράζουν τις μετοχές τους (υπό ορισμένες εξαιρέσεις) υπό σειρά προϋποθέσεων.

Διευθυντές πελατών στο υποκατάστημα της Τράπεζας του Ταταρστάν της Sberbank της Ρωσίας στο Καζάν - RIA Novosti, 1920, 28/02/2022

Το διάταγμα επιτρέπει επίσης στα πιστωτικά ιδρύματα να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς για φυσικά πρόσωπα χωρίς την προσωπική τους παρουσία και χωρίς την παρουσία εκπροσώπου τους όταν πρόκειται για μεταφορά κεφαλαίων από άλλο οργανισμό. Για να γίνει αυτό, η τράπεζα στην οποία έχει ήδη ανοίξει ο λογαριασμός πρέπει να παρέχει πληροφορίες για την ταυτοποίηση του ατόμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα