ΑΘΗΝΑ
10:39
|
08.05.2024
ΟΙ περιορισμοί αφορούν τις εκπομπές των σταθμών «Ηχώ Μόσχας» και Dodj.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ρωσικές αρχές ζήτησαν απόψε τον αποκλεισμό του τηλεοπτικού δικτύου Dojd και του ραδιοφωνικού σταθμού Ηχώ της Μόσχας, σε μία προσπάθεια να αυξήσουν τον έλεγχο της πληροφόρησης μεσούσης της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

“Το Γραφείο του γενικού εισαγγελέα ζήτησε να αποκλειστεί η πρόσβαση στο (διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι) Dojd και τον (ραδιοφωνικό σταθμό) Ηχώ της Μόσχας”, ανακοίνωσε το Dodj στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας, στη ρωσική πρωτεύουσα, δεν είναι πια στον αέρα, ανακοίνωσε ο Αλεξέι Βενεντίκτοφ, o επικεφαλής του και ένας από τους πλέον εξέχοντες δημοσιογράφους της Ρωσίας, στο Telegram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Microphone modern radio station broadcasting studio – MIA Partner Research  Consultancy Your Gateway to Central & East European Business

Σύμφωνα με το Dojd (“Βροχή”, στα ρωσικά), τα δύο μέσα ενημέρωσης κατηγορούνται ότι αναμετάδωσαν “εκκλήσεις για διάπραξη εξτρεμιστικών και βίαιων πράξεων” και δημοσίευσαν πληροφορίες “ενσυνείδητα εσφαλμένες σχετικά με τις δραστηριότητες του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού”.

Λίγο αργότερα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στη Ρωσία σημείωσαν ότι δεν υπήρχε πρόσβαση στους ιστότοπους των δύο μμε.

Το διαδικτυακό τηλεοπτικό δίκτυο Dojd και ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας, μαζί με την εφημερίδα Νόβαγια Γκαζέτα (Novaya Gazeta), ξεχώρισαν γιατί δεν ακολουθούσαν το Κρεμλίνο στην κάλυψη της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ρωσικών μμε.

Οι ρωσικές αρχές απαγόρευσαν στα Mέσα Eνημέρωσης να χρησιμοποιούν πληροφορίες άλλες από αυτές που παρέχει το Κρεμλίνο, ο στρατός και τα διάφορα υπουργεία, τα οποία παρουσιάζουν την εισβολή στην Ουκρανία ως μια απλή “ειδική επιχείρηση” που περιορίζεται στα ανατολικά αυτής της χώρας.

Η Ρωσία παρουσιάζεται τακτικά από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις ως μία από τις πιο περιοριστικές χώρες στον κόσμο όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού Dojd, έχουν χαρακτηριστεί από τις αρχές “ξένοι πράκτορες”, μια ατιμωτική ετικέτα που στοχεύει να τα δυσφημήσει στα μάτια των διαφημιστών/διαφημιζόμενων και του κοινού και να περιπλέξει τη δουλειά τους με συντριπτική γραφειοκρατία.

Η Ηχώ της Μόσχας, ο σταθμός που ανήκει εν μέρει στον κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom, προσπαθούσε πάντα να καλλιεργεί την ανεξαρτησία του και είναι ένα από τα πιο σεβαστά Mέσα Eνημέρωσης της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα