ΑΘΗΝΑ
00:17
|
19.04.2024
Η κινεζική εφημερίδα υποστηρίζει ότι το «κλειδί» για την επίλυση της κρίσης βρίσκεται στα χέρια του καθοδηγούμενου από τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αμερικανικές αρχές φέρουν «ειδική ευθύνη» για τις στρατιωτικές συγκρούσεις Ρωσίας-Ουκρανίας, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η κινεζική εφημερίδα «Γκλόμπαλ Τάιμς» (Global Times).

«Η Ουάσινγκτον φέρει ‘ειδική ευθύνη για την ουκρανική κρίση, και το καθοδηγούμενο από τις ΗΠΑ ΝΑΤΟ κρατά στα χέρια του το κλειδί για την επίλυσή της. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Αμερικανίδα πρώην βουλεύτρια, Τάλσι Γκάμπαρντ: ‘ο Μπάιντεν μπορεί πολύ εύκολα να αποτρέψει έναν πόλεμο με τη Ρωσία αν εγγυηθεί ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει κράτος μέλος του ΝΑΤΟ’. Αυτό που είχε πει είναι απολύτως αληθές αλλά τα αμερικανικά συστημικά ΜΜΕ επιλέγουν να αγνοούν την αλήθεια και εσκεμμένα να εκμεταλλεύονται τις συμφορές του ουκρανικού λαού», γράφει η κινεζική εφημερίδα.

Ο συντάκτης του άρθρου στην Global Times πιστεύει ότι «πρέπει να σταματήσει η Ουάσινγκτον να επηρεάζει την κοινή γνώμη καθώς ένας τέτοιος ‘πόλεμος’ δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του παρά μόνο ενθαρρύνει και ανοίγει νέα μέτωπα σύγκρουσης. Οι ιστορικοί και πρακτικοί παράγοντες που πυροδότησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία είναι περίπλοκοι και η υπεραπλούστευση της ιστορίας έχει συνήθως εγωιστικά ή και υποχθόνια κίνητρα. Είναι σημαντικό να προτάσσουμε την ως ένα βαθμό διάθεση της Ρωσίας και της Ουκρανίας για διάλογο. Ακόμα υπάρχει η πιθανότητα εξεύρεσης μιας πολιτικής και διπλωματικής κρίσης στην υφιστάμενη κρίση».

Τέλος, ο συντάκτης του άρθρου χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ μια «συνεχή πηγή χάους» για τη διεθνή κοινότητα.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα