ΑΘΗΝΑ
04:22
|
28.04.2024
Με τελεσίγραφο για την αποχώρησή του από τον δήμαρχο της γερμανικής πόλης, Ντίτερ Ρίτερ. Το συμβόλαιο του Βαλερί Γκεργκίεφ έληγε το 2025.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διεθνούς φήμης Ρώσος διευθυντής ορχήστρας Βαλερί Γκεργκίεφ έχασε τη θέση του στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου με απόφαση του δημάρχου της πόλης,  Ντίτερ Ρίτερ, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Ο δήμαρχος του Μονάχου ανακοίνωσε: «Το Μόναχο χωρίζει δρόμους με τον Βαλερί Γκεργκίεφ. Εφεξής καμία συναυλία της  Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου δεν θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνσή του». Ο Ντίτερ Ρίτερ δήλωσε ότι είχε ζητήσει από τον Ρώσο διευθυντή ορχήστρας να πάρει αποστάσεις από την ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεν το έκανε.

«Ήλπιζα να αναθεωρήσει τη τόσο θετική προσέγγισή του προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν το έκανε. Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις θα έπρεπε να είχε στείλει το σωστό μήνυμα για την ορχήστρα, τους δημότες και την πόλη μας προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία μας», πρόσθεσε ο δήμαρχος του Μονάχου.   Ο Βαλερί Γκεργκίεφ ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή ορχήστρας στη Φιλαρμονική του Μονάχου το 2015 και το συμβόλαιό του έληγε το 2025.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα