ΑΘΗΝΑ
03:03
|
30.03.2023
Η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, κήρυξε πτώχευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, η οποία εδρεύει στο ελβετικό καντόνι Ζουγκ, κήρυξε πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της, ανακοίνωσε απόψε η Σίλβια Τάλμαν-Γκουτ, η αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις του καντονιού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG, μετά την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς από την Ρωσία, προοίμιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ακολούθησε έκτοτε κύμα δυτικών οικονομικών κυρώσεων.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τον ρωσογερμανικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος δεν ξεκίνησε ποτέ να μεταφέρει φορτία, εξέταζε το ενδεχόμενο κήρυξης πτώχευσης, προκειμένου να καλύψει υποχρεώσεις πριν εφαρμοστούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ, που θα μπλοκάρουν κάθε εταιρική συναλλαγή.

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει μεν στην Ελβετία, αλλά ανήκει στον ρωσικό κρατικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, ολοκλήρωσε πέρσι το πρότζεκτ κόστους 11 δισ. δολ., το οποίο είχε ως διακηρυγμένο στόχο να διπλασιάσει τις ποσότητες αερίου που θα μεταφέρονταν από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Με τη βοήθεια χρηματοοικονομικού συμβούλου, ανέφερε μία εκ των πηγών, η εταιρεία «κλείνει» ανοικτούς λογαριασμούς υποχρεώσεών της και πιθανόν να υποβάλει αίτηση πτώχευσης σε ελβετικό δικαστήριο ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, αλλά και με βάση δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας της Ελβετίας Γκι Παρμελίν, και οι 140 υπάλληλοι της εταιρείας έχουν ήδη απολυθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά ατύχημα με επικίνδυνα χημικά στον ποταμό Οχάιο

Τάση φυγής των τραπεζών από τις επενδύσεις στο Ελληνικό

Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αρμενίας

Ελένη Αρβελέρ: «Σοβαρό πνευματικό ολίσθημα» η κατάργηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα