ΑΘΗΝΑ
10:14
|
09.12.2023
Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ τάχθηκε εναντίον της εμπλοκής της χώρας μας στην ουκρανική κρίση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή για την εμπόλεμη κρίση στην Ουκρανία τόνισε «καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή με οποιοδήποτε τρόπο και πρόσχημα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να κλείσουν οι βάσεις, κανένα στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία ή σε χώρα που συνορεύει μαζί της, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με το λαό στην εξουσία».

Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ τάχθηκε εναντίον της εμπλοκής της χώρας μας στην ουκρανική κρίση, αναφέροντας ότι η Ελλάδα είναι πιθανός στόχος αντιποίνων όταν μάλιστα είναι γνωστές οι προειδοποιήσεις της ρωσικής πλευράς.

Αναρωτήθηκε δε χαρακτηριστικά : Μήπως έχετε έτοιμη καμιά μονάδα να φύγει προς τα κει;

Κάλεσε τον λαό να επαγρυπνεί και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση τόνισε «να μην τολμήσετε να ενεργήσετε κρυφά» αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να στείλει στρατιωτική μονάδα στο πλαίσιο της ταχείας δύναμης που ενεργοποίησε το ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει κάθε τέτοια εμπλοκή, να σταματήσει η οποιοδήποτε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μπορεί να έχει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι η απάντηση δεν είναι να συστρατευθούν οι λαοί με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο, πως το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ – Ρωσία αλλά η αυτοτελής ανεξάρτητη γραμμή μακριά από όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως επί χρόνια οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας ζούσαν μαζί στην ΕΣΣΔ, μέχρι την διάλυση της που έκανε πιο επιθετικό τον ιμπεριαλισμό και κανείς που τότε πανηγύριζε  δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κόσμος έγινε πιο ασφαλής, ειρηνικός και δίκαιος.

Απαντώντας τέλος στα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός ότι πρώτη φορά έχει γίνει εισβολή στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θύμισε την εισβολή στην Κύπρο και την Γιουγκοσλαβία αλλά και τις δεκάδες άλλες επεμβάσεις και πολέμους στην ευρύτερη περιοχή με ευθύνη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ αλλά και με τη διαχρονική στήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μαξίμου

Εκλεκτή της Μενδώνη η νέα γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων

Υπέρ της κοινής δήλωσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν ο Γεραπετρίτης

Γάζα: Ανηλεείς επιδρομές-Αποτυχία απελευθέρωσης ομήρων από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα