ΑΘΗΝΑ
12:05
|
04.05.2024
Η Πολωνία θα προχωρήσει στην επανέναρξη εργασιών κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Baltic Pipe στη Βαλτική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πολωνία θα προχωρήσει στην επανέναρξη εργασιών κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Baltic Pipe στη Βαλτική προς τη μεριά της Δανίας ώστε να καταλήξει στη Νορβηγία, μέσω Βόρειας Θάλασσας, δημιουργώντας έναν νέο στρατηγικό διάδρομο παροχής φυσικού αερίου εκτός Ρωσίας.

The Baltic Pipe connecting the Dansih and Polish gas transmission system  received 33 million from the Connecting Europe Facility | Central Europe  Energy Partners

Στόχος του έργου θα είναι η εισαγωγή νορβηγικού φυσικού αερίου στην Πολωνία ώστε να μειώσει την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ανακοινώσεις για το θέμα έκανε σήμερα εκπρόσωπος της δανέζικης εταιρίας διαχείρισης του δικτύου αγωγών Energinet.

 Η συνέχιση των εργασιών κατασκευής του Αγωγού Βαλτικής είχαν σταματήσει το Μάιο του 2019 λόγω ανησυχητικών περιβαλλοντικών  επιπτώσεων.

Baltic Pipe this year? - Poland at Sea - maritime economy portal

Ωστόσο, ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται πως ήρε τις αρχικές ενστάσεις και διαμαρτυρίες για τις επιπτώσεις ενός τέτοιου έργο στο περιβάλλον λόγω και της «έκρηξης» στην τιμή καυσίμων στις διεθνείς αγορές Ενέργειας. Καταλυτικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε και η πρόσφατη απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να «παγώσει» την έναρξη λειτουργίας του ρωσο-γερμανικού αγωγού Nord Stream 2 μην χορηγώντας άδεια πιστοποίησης.

Η εταιρία Energinet προβλεπει να είναι μερικώς λειτουργικός ο Βαλτικός Αγωγός ως την 1η Οκτώβρη 2022 και να λειτουργεί πλήρως (μεταφέροντας ετησίως 10 δις.κ.μ. φυσικού αερίου) ως τον Ιανουάριο του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Δανέζικη εταιρία Maersk LLC ρευστοποιεί την θυγατρική της στην Ρωσία

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα