ΑΘΗΝΑ
17:25
|
24.04.2024
Ένας Ουκρανός μηχανικός προσπάθησε να βυθίσει το γιοτ Ρώσου oλιγάρχη για να εκδικηθεί την επίθεση στο Κίεβο.
Το Λαίδη Αναστασία του Μικέεφ στη μαρίνα Πάλαμος στην Καταλoνία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Ουκρανός ναύτης συνελήφθη στη Μαγιόρκα και αντιμετωπίζει κατηγορίες για την απόπειρά του να βυθίσει ένα γιοτ που ανήκει στον Αλεξάντερ Μικέεφ, διευθύνοντα σύμβουλο της ρωσικής βιομηχανία εξαγωγής όπλων Rosoboronexport και πρώην επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδίας ελικοπτέρων. Το σκάφος είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Port Adriano.

Ο Ουκρανός, ο οποίος εργαζόταν τα τελευταία 10 χρόνια ως μηχανικός στη θαλαμηγό Λαίδη Αναστασία, μήκους 48 μέτρων, 5 εκατομμυρίων λιρών του Μικέεφ, είπε ότι ένιωθε πως έπρεπε να κάνει κάτι αφού είδε πλάνα από επίθεση με ρωσική ρουκέτα σε ένα οικοδομικό τετράγωνο στο Κίεβο, την πατρίδα του. Ο κατηγορούμενος είπε στον εισαγγελέα ότι πίστευε ότι ο πύραυλος είχε κατασκευαστεί από την εταιρεία του Μικέεφ.

Μόλις επιβιβάστηκε στο σκάφος είπε στα μέλη του πληρώματος, τα περισσότερα από τα οποία είναι επίσης Ουκρανοί, να εγκαταλείψουν το πλοίο. Στη συνέχεια, φέρεται να πήγε στο μηχανοστάσιο και να άνοιξε μια μεγάλη βαλβίδα σε μια προσπάθεια να βυθίσει το γιοτ. Τα μέλη του πληρώματος, με τη βοήθεια του λιμενικού, επενέβησαν για να αποτρέψουν τη βύθιση.

«Ο ιδιοκτήτης αυτού του γιοτ είναι ένας εγκληματίας που βγάζει τα προς το ζην πουλώντας όπλα, τα οποία τώρα χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν Ουκρανούς», είπε στην αστυνομία όταν συνελήφθη. Αφέθηκε ελεύθερος αρκετές ώρες αργότερα, εν αναμονή των κατηγοριών.

ΠΗΓΗ: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ανησυχία για την επικείμενη εισβολή στη Ράφα-«Ξεφύτρωσαν» χιλιάδες σκηνές

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα