ΑΘΗΝΑ
09:17
|
25.04.2024
Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) ανακοίνωσε ότι 31 χώρες συμφώνησαν να διαθέσουν στις αγορές συνολικά 60 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιταχύνει τις εξελίξεις στον τομέα των διεθνών αγορών Ενέργειας.

Λίγο μετά τις 18.30 η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) ανακοίνωσε ότι 31 χώρες συμφώνησαν να διαθέσουν στις αγορές συνολικά 60 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά τους αποθέματα σε μία προσπάθεια να συγκρατηθεί ο πυρετός ανατιμήσεων στις διεθνείς τιμές μαύρου χρυσού.

Η εξέλιξη σημειώνεται ένα 24ωρο πριν την αυριανή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ενέργειας των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ+, στον οποίο συμμετέχει και η Ρωσία.

Συνομιλία Πούτιν-Εμιρατινού πρίγκηπα Αλ Ναγιάν

Σε επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρίγκηπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους, επισημαίνοντας την ανάγκη «διατήρησης της σταθερότητας» της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς.

1.2230246-2679103048

Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν νωρίτερα σήμερα συζήτησαν και για την ουκρανική κρίση και την Ενέργεια.

Έπειτα από μια νέα αύξηση στις διεθνείς τιμές πετρελαίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων κατά της Μόσχας, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν απηύθυνε έκκληση για μια ειρηνική λύση στην ουκρανική κρίση που θα εγγυάται τα συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια όλων των πλευρών.

Ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Μετά τις Ευρωεκλογές

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα