ΑΘΗΝΑ
01:35
|
19.05.2024
Η ελληνική Greenpeace καταγγέλλει τη στάση σιωπής της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών για τις έρευνες που γίνονται για λογαριασμό των Ελληνικών Πετρελαίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη «σιγή ασυρμάτου» από τις αρμόδιες αρχές για το αν συνεχίζονται ή όχι οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο για λογαριασμό των Ελληνικών Πετρελαίων καταγγέλλει το ελληνικό τμήμα της Greenpeace, το οποίο χάρη στις πιέσεις του είχε καταφέρει την προηγούμενη εβδομάδα να «παγώσει» για λίγο τις έρευνες του πλοίου SW Cook.  

Η ανακοίνωση της Greenpeace αναφέρει αναλυτικά:

«Την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στην πίεση που ασκήσαμε, με την ειρηνική μας δράση ανοιχτά της Κέρκυρας, αλλά και χάρη στη δική σου συμμετοχή και βοήθεια, καταφέραμε να σταματήσουμε προσωρινά τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο!

Από τότε μέχρι και σήμερα, το SW Cook (το ερευνητικό πλοίο που διεξάγει τις σεισμικές έρευνες για λογαριασμό των ΕΛΠΕ), παραμένει στην περιοχή και κανείς δεν ξέρει για ποιον λόγο! Δεν έχει δοθεί η παραμικρή επίσημη ενημέρωση από ΕΛΠΕ και αρμόδιες αρχές για το αν οι σεισμικές έρευνες πρόκειται να συνεχιστούν. Οι πληροφορίες είναι σκόρπιες: κάποιες  ιστοσελίδες αναφέρουν ότι το Cook αποχωρεί σήμερα 1η Μαρτίου, στην επικοινωνία που είχε το πλοίο μας Rainbow Warrior, μαζί τους, μας είπαν ότι θα έφευγαν στις 4 Μαρτίου. Γιατί δεν ενημερώνει κάποιος επίσημα για τις επόμενες κινήσεις του SW Cook και των ΕΛΠΕ, όχι μόνο τις οργανώσεις αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, που ρωτούν για να μάθουν;

Εκτός από τη δράση μας στο Ιόνιο με το Rainbow Warrior, ρωτάμε τους υπεύθυνους και δεν παίρνουμε καμία απάντηση. Έχουμε ήδη στείλει εδώ και καιρό σειρά επιστολών προς κάθε εμπλεκόμενο μέρος. Η πιο πρόσφατη ήταν στις 25 Φεβρουαρίου, στην οποία ζητήσαμε από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να μας πει άμεσα τι συμβαίνει. Απαιτήσαμε ενημέρωση και διαφάνεια, όμως για ακόμα μία φορά τηρούν σιγή ιχθύος!

Για αυτήν την έλλειψη διαφάνειας, τη μυστικότητα αλλά και τον τερματισμό των ερευνών, κάνουν δράσεις και διαμαρτυρίες και οι ίδιοι οι πολίτες. Στην Κέρκυρα έγινε δράση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας από τοπική ομάδα στο κέντρο της πόλης. Ομάδες από τα νησιά του Ιονίου συνεργάζονται και κινητοποιούνται εναντίον των ερευνών και των εξορύξεων. Τώρα είναι η στιγμή να στηρίξουμε κι εμείς τις προσπάθειές τους και να βάλουμε τέλος στον παραλογισμό!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα