ΑΘΗΝΑ
21:52
|
04.05.2024
Για «αφύσικη εκροή κεφαλαίων και απειλές για την ασφάλεια του προσωπικού και των γραφείων», κάνει λόγο η ανακοίνωση της Τράπεζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, η Sberbank, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ευρωπαϊκή αγορά καθώς οι θυγατρικές της εκεί αντιμετωπίζουν μεγάλες εκροές μετρητών, αναφέρει το Reuters.

Η τράπεζα ενημερώνει ότι δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει ρευστότητα στις ευρωπαϊκές θυγατρικές της τράπεζες, ωστόσο η κεφαλαιακή της επάρκεια και η ποιότητα του ενεργητικού της παραμένουν σε θέση να πραγματοποιήσει πληρωμές σε όλους τους καταθέτες.

«Υπό το πρίσμα των συνθηκών, η Sberbank αποφάσισε να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή αγορά. Οι θυγατρικές του ομίλου αντιμετωπίζουν μια αφύσικη εκροή κεφαλαίων και απειλές για την ασφάλεια του προσωπικού και των γραφείων τους», αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είχε ήδη διατάξει το κλείσιμο του ευρωπαϊκού βραχίονα της Sberbank, τη Δευτέρα, αφού προειδοποίησε ότι βρίσκονταν αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας, λόγω της εξάντλησης των καταθέσεων της που πυροδοτήθηκε από αντιδράσεις που σχετίζονται με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή αγορά δεν πρόκειται να επηρεάσει τις δραστηριότητες της τράπεζας στην Ελβετία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Sberbank, η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην Αυστρία, την Κροατία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία, είχε ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία αξίας 13 δισ. ευρώ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα