ΑΘΗΝΑ
02:18
|
20.04.2024
Έμμεση προειδοποίηση στη Δύση να μην επιβάλει δευτερογενείς κυρώσεις στο Πεκίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε, σήμερα Τετάρτη, πως δεν θα υπάρξει καμία διαταραχή στο κινεζορωσικό εμπόριο παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη Μόσχα, αναφέρει το Politico.

«Η Κίνα και η Ρωσία θα συνεχίσουν να έχουν κανονική εμπορική συνεργασία, στη βάση του πνεύματος αμοιβαίου σεβασμού, ισότητας και αμοιβαίου οφέλους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γουάνγκ Γουενμπιν, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου του υπουργείου.

Έστειλε επίσης μια έμμεση προειδοποίηση στη Δύση να μην επιβάλει δευτερογενείς κυρώσεις στην Κίνα για τις δικές της συναλλαγές με τη Ρωσία. «Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε οποιεσδήποτε μονομερείς κυρώσεις» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι το Πεκίνο «απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές, κατά τον χειρισμό του ζητήματος της Ουκρανίας και των σχέσεών τους με τη Ρωσία, να μην θέτουν σε κίνδυνο τα νόμιμα συμφέροντα της Κίνας».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής Τραπεζών και Ασφαλίσεων της Κίνας, σχολιάζοντας την αποβολή της Μόσχας από το SWIFT, ανέφερε, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ότι το Πεκίνο «δεν θα συμμετάσχει σε τέτοιες κυρώσεις και θα συνεχίσει να έχει κανονικές οικονομικές οικονομικές, εμπορικές και χρηματοοικονομικές ανταλλαγές» με τη Ρωσία. «Οι μονομερείς οικονομικές κυρώσεις συνήθως δεν έχουν καλό αποτέλεσμα, ούτε και νομική βάση», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Δεδομένων των στενών δεσμών μεταξύ του Πεκίνου και Μόσχας, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα θα μπορούσε να προσφέρει μια εναλλακτική λύση προσφέροντάς στη Ρωσία τη χρήση του νέου αντιπάλου του SWIFT, που ονομάζεται Διασυνοριακό Διατραπεζικό Σύστημα Πληρωμών, αν και το κινεζικό δίκτυο έχει πολύ περιορισμένη εμβέλεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα