ΑΘΗΝΑ
06:08
|
04.05.2024
Το καθεστώς της Κριμαίας είναι αδιαπραγμάτευτο, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. Το Κίεβο καθυστερεί τις συνομιλίες καθ’ υπόδειξη της Ουάσινγκτον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι εάν ποτέ διεξαχθεί ένας τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, θα εμπλακούν σε αυτόν πυρηνικά όπλα και θα ήταν καταστροφικός, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι η χώρα του, η Ρωσία, θα βρεθεί ενώπιον ενός «πραγματικού κινδύνου» εάν το Κίεβο αποκτήσει πυρηνικά όπλα.  

Ο Σεργκέι Λαβρόφ έδωσε συνέντευξη στο δίκτυο «Αλ Τζαζίρα» (Al-Jazeera) και είπε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας» ξεκίνησε με σκοπό τον αφοπλισμό του σημερινού καθεστώτος του Κιέβου αλλά και για να αποτρέψει το ενδεχόμενο να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. «Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, στοχεύει στον αφοπλισμό της χώρας. Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Στο μεταξύ στην ίδια συνέντευξη στο δίκτυο Al-Jazeera o Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η «Κριμαία είναι κομμάτι της Ρωσίας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

Τέλος, αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, ο κ. Λαβρόφ είπε ότι το Κίεβο καθυστερεί τη διαδικασία υπό τις διαταγές της Ουάσιγκτον.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου ότι το Κίεβο ενδέχεται να αναθεωρήσει τις υποχρεώσεις του βάσει του Μνημονίου της Βουδαπέστης, με το οποίο η Ουκρανία είχε συμφωνήσει να παραχωρήσει πυρηνικά όπλα σε αντάλλαγμα για εγγυήσεις ασφαλείας.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα