ΑΘΗΝΑ
03:24
|
19.05.2024
Καλεί τον κόσμο πριν βγάλει τα συμπεράσματά του για ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία να διαβάσει στοιχεία «από όλες τις πλευρές».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποστάσεις από τις θέσεις Δυτικών χωρών για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πήρε σήμερα ο γνωστός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, που δεν διστάζει να διαφοροποιείται συχνά από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο των ΗΠΑ.

Με ανάρτησή του στο Ίνσταγκραμ ο διάσημος σκηνοθέτης καλεί τον κόσμο πριν βγάλει τα συμπεράσματά του για ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία να διαβάσει και να μελετήσει στοιχεία «από όλες τις πλευρές».

Στηλιτεύει τη  «μαζική υστερία» των δυτικών ΜΜΕ και διαπιστώνει «παράλειψη σημαντικών γεγονότων» στις αναλύσεις που συχνά κάνουν.

Προτείνει ως πηγές για «χρήσιμες και τίμιες πληροφορίες και ανάλυση» για την ουκρανική κρίση ένα άρθρο-ανάλυση του πρώην πρέσβη της Αυστραλίας στη Μόσχα Τόνι Κέβιν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ανάλυση του Βρετανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Τζόναθαν Στιλ και συναφή άρθρα της Αυστραλής ακτιβίστριας Κέιτλιν Τζόνσον και του διευθυντή του Consortium News, Τζο Λόρια. Το κοινό στοιχείο που υπάρχει σε αυτά τα άρθρα είναι πως αναφέρονται στις πολιτικές και τις ευθύνες της Δύσης ως βασικές αιτίες που προκάλεσαν τη σημερινή κρίση.

Ο Ολιβερ Στόουν δεν είναι διάσημος μόνο για τις κινηματογραφικές ταινίες και τα ντοκιμαντέρ.

Όλιβερ Στόουν: «Οι ευαισθησίες του σημερινού Χόλιγουντ είναι γελοίες» |  Έθνος

Είναι διάσημος και για τις συνεντεύξεις που έχει κάνει με διάσημους πολιτικούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία έχει κάνει δύο ντοκιμαντέρ, εκ των οποίων ένα αφορά την ιστορία της χώρας και άλλο τα δραματικά γεγονότα του 2014.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα