ΑΘΗΝΑ
16:43
|
19.04.2024
Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν των δύο οργανισμών για την οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο, ενώ αποφεύγει να κατονομάσει τη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσαν χθες από κοινού ότι προτίθενται να στηρίξουν οικονομικά την Ουκρανία μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.  

Η Παγκόσμια Τράπεζα, ειδικά, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα πακέτο τριών δισεκατομμυρίων προς την Ουκρανία για τους επόμενους μήνες, ενώ αρχικά ξεκινά με μια επιχείρηση στήριξης του προϋπολογισμού της χώρας με την ταχεία εκταμίευση τουλάχιστον 350 εκ. δολαρίων. Αυτό το πρώτο πακέτο θα υποβληθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο για έγκριση αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει η δήλωση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού.

Παράλληλα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας υπογράμμισαν ότι οι τιμές των εμπορευμάτων αυξάνονται, κάτι που απειλεί να τροφοδοτήσει περαιτέρω τον πληθωρισμό, ενώ η αναστάτωση στις χρηματαγορές μπορεί να επιδεινωθεί σε περίπτωση που ο πόλεμος συνεχιστεί.

Εξέφρασαν επίσης σοκ και θλίψη για τον πόλεμο, χωρίς πάντως να κατονομάσουν τη Ρωσία, η οποία είναι βασική μέτοχος και στους δύο διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Πηγή: Politico

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας»

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα