ΑΘΗΝΑ
17:21
|
03.05.2024
Το ρούβλι σε ιστορικό χαμηλό, η στερλίνα σε πτώση και το ευρώ στα χειρότερά του έναντι του αμερικανικού δολαρίου από τον Μάιο του 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντική πτώση σημειώνει το ευρώ στη συναλλαγματική αγορά έναντι του αμερικανού δολαρίου εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα επηρεάσει δραματικά την ευρωζώνη. Το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,24% και διαμορφώνεται στα 1,1101 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 127,9460 γεν, στο 0,8346 με τη στερλίνα και στο 1,0203 με το ελβετικό φράγκο.

Όπως σχολιάζει το Politico τα κράτη μέλη της ευρωζώνης δεν βρίσκομαι μόνο κοντά στην εμπόλεμη ζώνη αλλά εξαρτώνται σημαντικά στην προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,31% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 115,2490 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,20% και διαμορφώνεται στα 1,3299 δολάρια.

Στο μεταξύ, το ρούβλι υποχώρησε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 110 έναντι του δολαρίου σήμερα, με τη χρηματιστηριακή αγορά να παραμένει κλειστή, καθώς το ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα γονατίζει υπό το βάρος των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Το ρούβλι σημείωσε νωρίτερα πτώση 7,3% στα 108,60 έναντι του δολαρίου στη διαπραγμάτευσή του στη Μόσχα, έχοντας υποχωρήσει σήμερα το πρωί στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 110,0. Το ρωσικό νόμισμα έχει χάσει περίπου το ένα τρίτο της αξίας του έναντι του δολαρίου από τις αρχές τους έτους. Έναντι του ευρώ, σημείωσε νωρίτερα πτώση 7,1% στα 120,50.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών EBS, το ρούβλι κινούνταν στο επίπεδο των 115 έναντι του δολαρίου αν και απέχει από το ιστορικό χαμηλό των 120 στο οποίο υποχώρησε τη Δευτέρα.

Η εξασθένιση του ρωσικού νομίσματος θα πλήξει το επίπεδο διαβίωσης στη Ρωσία και θα τροφοδοτήσει τον ήδη υψηλό πληθωρισμό, ενώ οι κυρώσεις της Δύσης αναμένεται να προκαλέσουν ελλείψεις βασικών προϊόντων αλλά και προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών, όπως στις αεροπορικές πτήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα