ΑΘΗΝΑ
15:17
|
01.05.2024
«Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν οι βάσεις!»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«΄Οταν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανάβει ξανά το φιτίλι του ιμπεριαλιστικού πολέμου και το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί τη «Δύναμη Απόκρισης», βάζοντας μπροστά την πολεμική μηχανή του, όταν η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις της ΕΕ, ανακοινώνουν αποστολή στρατιωτικής βοήθειας και αύξηση των πολεμικών δαπανών, όπως η Γερμανία, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, τότε η απάντηση από τη σκοπιά των συμφερόντων του ελληνικού λαού, είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν οι βάσεις!». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων απόψε μιλώντας στο Σπόρτινγκ με αφορμή τα δύο χρόνια πανδημίας ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τόνισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες «καμία άλλη επιλογή, πέρα απ’ αυτή της μη εμπλοκής δεν μπορεί να διασφαλίσει το λαό μας, τη χώρα μας και μάλιστα σ’ αυτές τις συνθήκες που ο κίνδυνος γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου μεγαλώνει».

Είπε ότι «το δράμα του ουκρανικού λαού, των θυμάτων του πολέμου, δεν μπορεί να δώσει κανένα συγχωροχάρτι σε καμιά ιμπεριαλιστική δολοφονική μηχανή, όπως το ΝΑΤΟ που χρόνια τώρα θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο της στρατιωτικής περικύκλωσης της Ρωσίας, και σε καμιά ιμπεριαλιστική δύναμη όπως οι ΗΠΑ που χρόνια πριν οργάνωσε πραξικόπημα στην Ουκρανία, με τη στήριξη φασιστικών και παραστρατιωτικών ομάδων και η ΕΕ που είναι πανταχού παρούσα σε όλα τα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος των λαών».

Υπενθύμισε ότι οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας «ζούσαν για δεκαετίες ολόκληρες ειρηνικά και αδελφωμένοι στη Σοβιετική Ένωση, στο πλαίσιο του σοσιαλισμού, όπου όχι μόνο δεν είχαν να χωρίσουν τίποτα, αλλά ενωμένοι πολέμησαν τον φασισμό – ναζισμό, μαζί προόδευαν και μπορούσαν μόνο να απολαμβάνουν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα αυτής της προόδου, του σοσιαλισμού».

«Χωρίς να ντρέπονται, λένε πως τώρα είναι η πρώτη φορά, γιατί θέλουν να ξεχάσουν οι λαοί την επέμβαση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, αλλά και της ίδιας της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία. Θέλουν να ξεχάσουν οι λαοί, πως σε αυτά τα 30 χρόνια από την ανατροπή του σοσιαλισμού, ο κόσμος ούτε καλύτερος έγινε ούτε πιο ασφαλής και ειρηνικός, όπως υπόσχονταν οι πολέμιοί του. Το αντίθετο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατέληξε έτσι επισημαίνοντας πως το «όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» πρακτικά σημαίνει πως πρέπει να δυναμώσει η πάλη που θα βάλει στο επίκεντρο:

  • Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα