ΑΘΗΝΑ
13:53
|
03.05.2024
Το κομβόι, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 30 οχήματα, θα μετακινηθεί προς Kirovohrad και εν συνεχεία προς τη Μολδαβία, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έτοιμο να συνεχίσει το ταξίδι του είναι το ελληνικό κομβόι το οποίο ξεκίνησε χθες Τετάρτη από την Μαριούπολη και δέχθηκε επίθεση ενώ κατευθυνόταν προς της Ζαπορίζια στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε στο OPEN ο απεσταλμένος του καναλιού, Σωτήρης Δανέζης το κονβόι είναι έτοιμο να συνεχίσει σήμερα το ταξίδι του για να φτάσει στα σύνορα με τη Ρουμανία. Οι οικογένειες των ομογενών βρίσκονται όλοι στα οχήματα, ενώ υπάρχουν και πάρα πολλά παιδιά για τα οποία έχει τοποθετηθεί ειδική ένδειξη στα αυτοκίνητα ώστε να μην κινδυνέψουν από τα πυρά.

Σε τηλεδιάσκεψη για την εξέλιξη επιχείρησης συμμετείχε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Χρέος της Ελλάδας η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας», έγραψε ο κ. Δένδιας σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter.

Χθες, το κομβόι που αποτελείται από 64 αυτοκίνητα δέχτηκε πυρά και συγκεκριμένα, χτυπήθηκαν τα πρώτα αυτοκίνητα της φάλαγγας. Στη συνέχεια υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, με το κομβόι να συνεχίζει την πορεία του.

Ο κύριος Γιάννης Μπερσίμης, δημόσιος υπάλληλος από την Αθήνα που βρέθηκε με την οικογένειά του στο χωριό Σαρτανά μίλησε το πρωί στο Open και περιέγραψε τα όσα έζησαν.

«Ζήσαμε το πολεμικό σκηνικό από την αρχή. Η διαφυγή ήταν περιπετειώδης, όπως και το βράδυ που περάσαμε στη Ζαπορίζια. Στη Μαριούπολη δεχθήκαμε βομβαρδισμούς, στον δρόμο συναντήσαμε μάχες, το βράδυ μείναμε σε καταφύγιο», λέει.

Όπως ο ίδιος περιγράφει, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ταξιδεύουν οι άνθρωποι είναι δύσκολες, καθώς το κρύο είναι έντονο. «Την ώρα που ηχούν οι σειρήνες δεν μπορείς να συντονιστείς. Το μόνο που κοιτάς είναι να πάρεις τα παιδιά σου και να φύγεις. Εμείς αφήσαμε πίσω την οικογένεια της συζύγου μου, δεν ήρθε μαζί επειδή δεν είχε διαβατήριο. Ο πατέρας της βρίσκεται σε καταφύγιο και είναι άρρωστος» είπε.

«Είναι τρομακτικό να περνάς από καμένα σπίτια, να βλέπεις κόσμο κάτω και να μην ξέρεις αν είναι νεκροί ή ζωντανοί. Οι ψυχές των παιδιών μας είναι το σημαντικότερο», σημείωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα