ΑΘΗΝΑ
10:41
|
25.04.2024
«Μια ουδέτερη αποστρατικοποιημένη Ουκρανία, όπου οι Ουκρανοί να ζήσουν ελεύθερα, θα ήταν η ιδανική λύση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μια ουδέτερη αποστρατικοποιημένη Ουκρανία, όπου οι Ουκρανοί να ζήσουν ελεύθερα, και με βοήθεια από εμάς, την ΕΕ, για την ανοικοδόμηση» εκτίμησε ως ιδανική λύση ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

Μιλώντας στο στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις συνέπειες των εξελίξεων στην Ουκρανία για την Ευρώπη συνολικά, δηλώνοντας και την ανησυχία του για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που πιθανόν να προκύψουν.

«Βλέπω μια Ευρώπη όλο και πιο ηττημένη. Βλέπω ότι κάθε φορά που έχουμε μια κρίση, είτε ήταν η κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση του δημόσιου χρέους της χώρας μας το 2010, είτε αργότερα με την πανδημία, είτε τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Κίνα βελτιώνουν συγκριτικά τη θέση τους απέναντι στην Ευρώπη» ανέφερε ο γραμματέας του ΜέρΡα25.

«Μια Ευρώπη που συνεχώς διολισθαίνει σε κατακερματισμό, σε έλλειψη ελπίδας και διαιρείται. Στο όνομα της ενότητας και του κοινού χρέους έχουμε φυγόκεντρες δυνάμεις που ουσιαστικά διαλύουν οποιαδήποτε ενότητα εντός της ΕΕ. Οι χώρες μας απομακρύνονται η μία από την άλλη και εντός της κάθε χώρας έχουμε μεγαλύτερη ανισότητα, ενώ περισσότερα τείχη υψώνονται μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών τάξεων. Αυτή είναι η διαδικασία που βλέπω εν εξελίξει» συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Μακάρι να πάμε προς μία λύση που θα επιτευχθεί μόνο μέσω συμφωνίας κορυφής μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, μια ουδέτερη Ουκρανία, εγώ δεν βλέπω άλλη λύση. Μια ουδέτερη αποστρατικοποιημένη Ουκρανία, όπου οι Ουκρανοί να ζήσουν ελεύθερα, και με βοήθεια από εμάς, την ΕΕ, για την ανοικοδόμηση, αυτή θα ήταν η ιδανική λύση. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα σημαίνει μια μακρά κατοχή, θα σημαίνει μια διάσπαση της Ουκρανίας, θα σημαίνει μια συνεχιζόμενη παγωμένη σύρραξη στην ποδιά της Ευρώπης, στην κοιλιά της Ευρώπης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδούρο – Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα