ΑΘΗΝΑ
13:07
|
19.05.2024
Τελειωμό δεν έχει η λίστα των δυτικών πολυεθνικών κολοσσών παντός είδους που αποφασίζουν την αναστολή της λειτουργίας υποκαταστημάτων τους στη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν φαίνεται να μπαίνει φρένο στη λίστα των δυτικών πολυεθνικών κολοσσών παντός είδους και δραστηριότητας που αποφασίζουν την αναστολή της λειτουργίας υποκαταστημάτων τους στη Ρωσία.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως σταματά μέχρι νεοτέρας η παραγωγή στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Kaluga και στο Nizhny Novgorod. Επιπλέον, οι εξαγωγές οχημάτων στη Ρωσία σταματούν άμεσα.

Guerra in Ucraina: Ikea, H&M e Volkswagen chiudono le attività in Russia -  Tag43

Δύο μεγάλες εταιρείες λιανικής, η ΙΚΕΑ που διαθέτει 17 μεγάλα καταστήματα με 15.000 εργαζόμενους στη Ρωσία και η H&M, που διαθέτει 168 καταστήματα στη Ρωσία και χιλιάδες εργαζόμενους, ανακοίνωσαν ότι σταματούν προσωρινά τις δραστηριότητές τους σε Ρωσία και Λευκορωσία με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η ΙΚΕΑ διευκρίνισε πως για το άμεσο μέλλον θα συνεχίσει την καταβολή μισθοδοσίας παρέχοντας στήριξη στους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους. Ανακοίνωσε επίσης μια άμεση δωρεά 20 εκατομμυρίων ευρώ ως ανθρωπιστική αρωγή σε όσους έχουν εκτοπιστεί βίαια ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Από την άλλη, η μητρική εταιρεία Ingka Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης εμπορικών κέντρων στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι τα εμπορικά κέντρα «Mega» θα συνεχίσουν να λειτουργούν για να παρέχουν τρόφιμα, ρούχα και αγαθά στους Ρώσους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές η επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

Προκαλεί ο Ερντογάν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα