ΑΘΗΝΑ
22:30
|
08.08.2022
Η Κίνα κατήγγειλε το δημοσίευμα των New York Times που ανέφερε πως ζήτησε από τη Ρωσία να καθυστερήσει την εισβολή στην Ουκρανία μέχρι τους Χειμερινούς…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα κατήγγειλε το δημοσίευμα των New York Times που ανέφερε πως ζήτησε από τη Ρωσία να καθυστερήσει την εισβολή στην Ουκρανία μέχρι τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις αναφορές της αμερικανικής εφημερίδας ως «ψευδείς ειδήσεις» και μια «πολύ απεχθή» προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή και να μετατοπίσει την ευθύνη για τη σύγκρουση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν επανέλαβε επίσης τις κατηγορίες της Κίνας ότι η Ουάσιγκτον ήταν αυτή που προκάλεσε τον πόλεμο μη αποκλείοντας την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ανέφερε το Associated Press.

«Ελπίζουμε ότι ο ένοχος της κρίσης θα αναλογιστεί τον ρόλο του στην κρίση της Ουκρανίας, θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα λάβει πρακτικές ενέργειες για να διευκολύνει την κατάσταση και να λύσει το πρόβλημα αντί να κατηγορεί άλλους», είπε ο Γουάνγκ στους δημοσιογράφους σε καθημερινή ενημέρωση.

«Η αναφορά των New York Times είναι καθαρά ψεύτικες ειδήσεις και τέτοιες συμπεριφορές εκτροπής της προσοχής και μετατόπισης ευθυνών είναι ιδιαίτερα αξιοθρήνητες», δήλωσε. Το άρθρο ανέφερε μια «έκθεση δυτικών μυστικών υπηρεσιών» που θεωρήθηκε αξιόπιστη από αξιωματούχους.

ΠΗΓΗ: Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με νέες «προληπτικές» επιθέσεις απειλεί τη Γάζα το Ισραήλ

Η Ουκρανία θέλει να εξάγει 5 εκ. τόνους σιτηρών κάθε μήνα

Νέα απόλυση φωτορεπόρτερ στο INTIMEnews

Η Ρωσία δεν επιτρέπει την επιθεώρηση των πυρηνικών της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα