ΑΘΗΝΑ
06:34
|
19.04.2024
Πληροφορίες για σύλληψη δύο υπουργών που προσπαθούσαν να μεταβούν από την Τρίπολη στο Τομπρούκ για να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πολιτική κρίση στη Λιβύη φαίνεται να βαθαίνει, με τον κίνδυνο να ξεσπάσουν και πάλι συγκρούσεις να είναι ορατός, καθώς μια νέα κυβέρνηση αναμένεται να ορκιστεί σήμερα, παρά την αντίθεση του μεταβατικού πρωθυπουργού Αμπντελχαμίντ αλ Ντμπεϊμπά.

Το κοινοβούλιο ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την τελετή ορκωμοσίας της κυβέρνησης του Φάτι Μπασάγκα αργότερα σήμερα στο Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη. Ωστόσο ο Ντμπεϊμπά, στην Τρίπολη, στη δυτική Λιβύη, έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει την εκλογή του Μπασάγκα από το κοινοβούλιο και έχει τονίσει ότι θα παραδώσει την εξουσία μόνο σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση.

Δύο πηγές που πρόσκεινται στον Μπασάγκα δήλωσαν ότι ένοπλη ομάδα που στηρίζει τον Ντμπεϊμπά συνέλαβε στη Μιζουράτα τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού, καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν οδικώς από την Τρίπολη στο Τομπρούκ για να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας.

Οι πηγές ζήτησαν να μην κατονομαστούν διότι δεν είχαν άδεια να μιλήσουν στους δημοσιογράφους. Το γραφείο του Μπασάγκα επεσήμανε ότι «επιβεβαιώνει την απαγωγή των υπουργών Εξωτερικών και Πολιτισμού».

Ωστόσο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου της Λιβύης τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί κανονικά σήμερα, παρά την απουσία τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα