ΑΘΗΝΑ
14:47
|
24.04.2024
Την εντελώς διαφορετική αντίληψη σε σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία, επιχείρησε να αναδείξει ο Ρώσος πρέσβης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Nα ρίξει τους τόνους στις σχέσεις με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνοντας ωστόσο την εντελώς διαφορετική αντίληψη σε σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία, επιχείρησε ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μάσλοφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Χαλάνδρι.

«Παραμένει η εποικοδομητική επικοινωνία που έχουμε -σχεδόν καθημερινά- με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Η διπλωματία είναι εργαλείο παντός καιρού. Στο μέλλον, οι σχέσεις των δύο χωρών θα αποκατασταθούν, είναι αδύνατον να πούμε πότε, όμως η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα», υπογράμμισε ο κ. Μάσλοφ, επισημαίνοντας πως η επίσημη αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, διέκοψε εντελώς και την πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών.

Για ακόμα μια φορά, η ρωσική πλευρά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο των ομογενών στην κωμόπολη Σαρτανά, τους οποίους απέδωσε με βεβαιότητα σε επίθεση με ρουκέτες των νεοναζιστών του τάγματος Αζόφ. 

Συνοπτικά όσα υπογράμμισε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα:

  • Δε θα ήθελα να σχολιάσω περαιτέρω τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για να μη διαταράξω περισσότερο τις διμερείς μας σχέσεις. Δε μας εξέπληξαν πάντως. Είναι στα πλαίσια της πειθαρχίας στο ΝATO και στην Ε.Ε. 
  • Η Ρωσία δεν έχει σχέδια να προχωρήσει σε κατοχή του ουκρανικού εδάφους. Οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι που διατύπωσε και ο πρόεδρος Πούτιν για την αναγνώριση της ρωσικής Κριμαίας, την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας και την επίτευξη ουδέτερου καθεστώτος στη χώρα και τις εγγυήσεις ασφαλείας από τη Δύση προς τη Ρωσία.
  • Ο ουκρανικός λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του. Αναγνωρίζουμε τον πρόεδρο Ζελένσκι ως εκπρόσωπο του καθεστώτος
  • Η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί, ο κόσμος δεν περιορίζεται στη Δύση. Υπάρχουν 6 δισ. που δεν ανήκουν στη Δύση. Για παράδειγμα, Κίνα και Ινδία δεν έχουν υποστηρίξει τις κυρώσεις.
  • Δεν μπορεί κανείς να μην καταλαβαίνει πως επηρεάζει τις διμερείς σχέσεις μας η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, είναι πολύ επικίνδυνη, τα όπλα μπορούν να γίνουν λεία των ομάδων νεοναζί και εγκληματικών συμμοριών. Οι προμήθειες όπλων ρίχνουν λάδι στη φωτιά.
  • Δεν έχει αλλάξει η στάση αρχών της Ρωσίας στο Κυπριακό. Δεν αναγνωρίζουμε την αποκαλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, όπως και η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο.

Με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα