ΑΘΗΝΑ
05:28
|
23.09.2024
Οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για τις επιπτώσεις που θα έχει η επιλογή της κυβέρνησης για αποστολή πολεμικού υλικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντίθετοι με την αποστολή από τη χώρα μας, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολεμικού υλικού στην Ουκρανία είναι οι πολίτες, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Prorata που παρουσίασε σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 61% τάσσεται υπέρ της αποστολής στην Ουκρανία μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας. Το 32% θεωρεί ότι θα έπρεπε να σταλεί και ανθρωπιστική βοήθεια και πολεμικό υλικό, ενώ μόνο το 1% δηλώνει ότι πρέπει να σταλεί «μόνο πολεμικό υλικό». 

ΓΡΑΦΙΚΟ PRORATA

Οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για τις επιπτώσεις που θα έχει για τη χώρα μας η επιλογή της κυβέρνησης για αποστολή πολεμικού υλικού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ερώτηση «Η απόφαση για αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία πιστεύετε ότι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την Ελλάδα;», ένα ποσοστό συνολικά 63% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» και «μάλλον ναι».

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στην ερώτηση «Ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία;». Σχεδόν ένας στους 2 και συγκεκριμένα το 47% δηλώνει ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, δηλαδή Ρωσία, Ουκρανία, ΕΕ και ΗΠΑ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Η ελευθερία του λόγου πάει περίπατο στην «Δημοκρατική Ευρώπη»

Οι ΗΠΑ ψήφισαν νομοσχέδιο που υποχρεώνει τα προϊόντα της Παλαιστίνης να φέρουν ετικέτα ως «Ισραήλ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα