ΑΘΗΝΑ
02:14
|
21.09.2024
«Δεν συνηγορούμε υπέρ της δολοφονίας του ηγέτη μιας ξένης χώρας ή υπέρ της αλλαγής καθεστώτος» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Λευκός Οίκος δεν συνηγορεί υπέρ της αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία, ισχυρίστηκε απόψε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, σχολιάζοντας την προτροπή του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ, που τάχθηκε υπέρ της δολοφονίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν συνηγορούμε υπέρ της δολοφονίας του ηγέτη μιας ξένης χώρας ή υπέρ της αλλαγής καθεστώτος. Δεν είναι αυτή η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών» είπε η Ψάκι στη διάρκεια της αποψινής καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Αφορμή για τη δήλωση έδωσε η προτροπή του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή από τη Νότια Καρολίνα «κάποιος στη Ρωσία να βγάλει από τη μέση αυτόν τον τύπο», εννοώντας τον Πούτιν.

Παράλληλα, η Σεσίλια Ράους, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε οικονομικά θέματα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τις επιλογές που έχει εάν αποφασίσει να περιορίσει την κατανάλωση ρωσικών ενεργειακών πόρων στις ΗΠΑ, αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ δεν εισάγουν «πολύ» ρωσικό πετρέλαιο.

«Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τον σταθερό εφοδιασμό» είπε κατά την ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, στον Λευκό Οίκο. Η κυβέρνηση «εξετάζει τις διάφορες επιλογές που θα μπορούσε να εφαρμόσει άμεσα» εφόσον χρειαστεί, πρόσθεσε σε μία περίοδο που οι ΗΠΑ απαιτούν τον ενεργειακό «ακρωτηριασμό» της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης ώστε να προωθήσουν τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιριών Ενέργειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα