ΑΘΗΝΑ
19:47
|
07.05.2024
Από το 1963 στο 2013… I hope the Russians love their children too.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

1. Matt Monro – From Russia with Love, 1963

«Από τη Ρωσία με Αγάπη», η δεύτερη ταινία με τον Σον Κόνερι στον ρόλο του πράκτορα, Τζέιμς Μποντ, και την Ντανιέλα Μπιάνκι στον ρόλο της Τατιάνας Ρομάνοβα. Η Ρωσίδα πράκτορας που προσφέρεται να βοηθήσει τον Βρετανό 007 για να αποσπάσει από τη σοβιετική πρεσβεία έναν αποκωδικοποιητή μυστικών σημάτων. Ο ψυχρός πόλεμος στο Χόλιγουντ και η καλύτερη στιγμή της ταινίας είναι απλά το ομότιτλο μουσικό θέμα του Ματ Μονρό.

2. Boney M. – Rasputin, 1978

Οι Boney M. τραγούδησαν για τον Γκριγκόρι Ρασπούτιν, τον μυστικιστή καλόγερο δίπλα στην οικογένεια του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας. Το τραγούδι έγινε αρχικά επιτυχία στην Αυστραλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία. Επιτυχία σημείωσε στη Σοβιετική Ένωση και συνέβαλε στην αναβίωση της φήμης του ακόλαστου Ρώσου καλόγερου.

3. Billy Joel – Leningrad, 1988

Τα πρώτα χρόνια της Περεστρόικα ο Μπίλι Τζόελ, τότε ένας από τους πλέον εμπορικούς μουσικούς των ΗΠΑ, δίνει μια σειρά συναυλιών στη Σοβιετική Ένωση. Εμπνευσμένος από την επίσκεψή του, ο Τζόελ γράφει το άλμπουμ «Storm Front», στο οποίο περιλαμβάνεται το τραγούδι Λένινγκραντ. Ο Αμερικανός συγκρίνει τη ζωή του με εκείνη ενός Ρώσου που γεννήθηκε το 1944, ένα παιδί του πολέμου κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερο από τον ίδιο τον Μπίλι Τζόελ.

4. Berlin Express – The Russians are coming, 1982

Μια συνεργασία των Conrad Schnitzler (Kluster, Tangerine Dream) του γιου του Gregor Schnitzler μαζί με τον Peter Baumann (Tangerine Dream). Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Βερολίνο και κυκλοφόρησε το 1982.

5. Sting – Russians, 1985

Μία από τις πρώτες επιτυχίες στη σόλο καριέρα του Βρετανού. Ο Sting προειδοποιεί τη Δύση και τη Σοβιετική Ένωση για τον κίνδυνο του πυρηνικού ολέθρου τονίζοντας ότι αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον των παιδιών.

6. Michael Jackson – Stranger in Moscow, 1993

Ο Μάικλ Τζάκσον επισκέφθηκε τη Μόσχα ένα βροχερό φθινόπωρο του 1993. Η βροχή ακύρωσε τη συναυλία του και ο Τζάκσον συνέθεσε το «Stranger in Moscow» από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του εκφράζοντας τα συναισθήματά του για το κρύο, αστικό τοπίο της ρωσικής πρωτεύουσας.

7. Sabaton – Panzerkampf, 2008

Η σουηδική metal μπάντα τραγουδά για τη μάχη των αρμάτων της Προχορόφκα του 1943, νότια του Κουρσκ. «Comrades stand side by side to stop the Nazi charge», λένε οι στίχοι στο ρεφρέν.  

8. Abney Park – Katyusha, 2013

Το πανκ συγκρότημα από το Σιάτλ διασκευάζει το σοβιετικό πολεμικό άσμα Katyusha για μια νέα κοπέλα που ονειρεύεται ο σύντροφός της να γυρίσει σώος από τον πόλεμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Έφυγε από την ζωή η Αντζελίκ Κουρούνη

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα