ΑΘΗΝΑ
08:38
|
03.05.2024
Τα ρωσικά αντίποινα αφορούν μεταξύ άλλων το BBC, την Φωνή της Αμερικής, και τη Ντόιτσε Βέλλε. Το BBC απάντησε αποχωρώντας από τη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσική Ρυθμιστική Αρχή Μέσων Ενημέρωσης επιβεβαίωσε το απόγευμα στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today ότι περιόρισε την διαδικτυακή πρόσβαση στις ιστοσελίδες ξένων Μέσων Ενημέρωσης επειδή διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφορούν σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στα πεδία συγκρούσεων της Ουκρανίας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν λειτουργούν οι ιστοσελίδες Δυτικών Μέσων Ενημέρωσης στη Ρωσία μεταξύ των οποίων το BBC, Voice of America (Φωνή της Αμερικής), Radio Free Europe, Deutsche Welle και Meduza.

Στην αιτιολόγηση της απόφασης, που συνιστά αντίποινα για τη «φίμωση» των ρωσικών δικτύων Russia Today Sputnik σε δεκάδες δυτικές χώρες, τα παραπάνω ξένα Μέσα Ενημέρωσης κατηγορούνται πως δημοσιοποιούν «ψευδείς πληροφορίες» σχετικά με τα θύματα σε αμάχους και στρατιωτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της ρωσικής «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

Το ΒΒC αποσύρει τους ανταποκριτές από τη Ρωσία

Λίγη ώρα πριν τις 19.00 (ώρα Ελλάδας) το ΒΒC ανακοίνωσε ότι αποσύρει τους δημοσιογράφους του από τη Ρωσία και ότι ανέστειλε προσωρινά τις ειδησεογραφικές δραστηριότητές του καθώς αξιολογεί τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας που υιοθέτησαν οι ρωσικές αρχές.

Russia accuses BBC World News channel of flouting broadcasting rules | Al  Arabiya English


«Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι πρωταρχικής σημασίας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους εκθέσουμε στον κίνδυνο ποινικής δίωξης απλώς και μόνο επειδή κάνουν τη δουλειά τους» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι σε ανακοίνωσή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα της ΕΣΗΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα