ΑΘΗΝΑ
07:43
|
01.07.2026
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα (Παρασκευή, 4/3) με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και αποδέχθηκε το αίτημά του να συνεργαστεί στενότερα με τον ΟΗΕ για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών ζητημάτων στην Ουκρανία, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, ο Σεργκέι Σοϊγκού επανέλαβε το επιχείρημα της Ρωσίας ότι εξαναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία επειδή η κυβέρνηση στο Κίεβο διεξήγαγε «γενοκτονία» στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και η Δύση διοχέτευσε όπλα στην Ουκρανία.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον ΓΓ του ΟΗΕ πως η Μόσχα κάνει το ανθρωπίνως δυνατό ώστε να βάλλονται αποκλειστικά στρατιωτικοί στόχοι και να εξασφαλίζεται δίοδος διαφυγής στον άμαχο πληθυσμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα