ΑΘΗΝΑ
12:52
|
03.05.2024
«Ενώ η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ρευστή και οι προοπτικές υπόκεινται σε εξαιρετική αβεβαιότητα, οι οικονομικές συνέπειες είναι ήδη πολύ σοβαρές», δήλωσε το ΔΝΤ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι οικονομικές συνέπειες της κατάστασης στην Ουκρανία καθώς και οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση κατά της Ρωσίας είναι ήδη πολύ σοβαρές, ανέφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο.

«Έχουν ανακοινωθεί κυρώσεις χωρίς προηγούμενο στη Ρωσία», ανέφερε το ΔΝΤ. 

«Ενώ η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ρευστή και οι προοπτικές υπόκεινται σε εξαιρετική αβεβαιότητα, οι οικονομικές συνέπειες είναι ήδη πολύ σοβαρές. Οι τιμές της ενέργειας και των εμπορευμάτων -συμπεριλαμβανομένου του σιταριού και άλλων σιτηρών- έχουν αυξηθεί, προσθέτοντας πληθωριστικές πιέσεις από διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού και την ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19», σημείωσε το Ταμείο.

«Οι χώρες που έχουν πολύ στενούς οικονομικούς δεσμούς με την Ουκρανία και τη Ρωσία διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο έλλειψης και διακοπής του εφοδιασμού και επηρεάζονται περισσότερο από τις αυξανόμενες εισροές προσφύγων», σύμφωνα με το ΔΝΤ. 

Η Μολδαβία ζήτησε αύξηση και αναβάθμιση του υπάρχοντος προγράμματος που υποστηρίζει το ΔΝΤ για να βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους της τρέχουσας κρίσης και το προσωπικό του ΔΝΤ συζητά ενεργά επιλογές με τις μολδαβικές αρχές“, αναφέρει το έγγραφο.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα