ΑΘΗΝΑ
13:43
|
03.05.2024
Ο αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ ανακοίνωσε, ότι από το πρωί θα είναι ανοιχτοί οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι.
DONETSK, DONETSK PEOPLE'S REPUBLIC - MARCH 5, 2022: Eduard Basurin, deputy chief of the DPR People's Militia, holds a briefing at the press center of the DPR People's Militia. Alexander Ryumin/TASS ÄÍÐ. Äîíåöê. Çàìåñòèòåëü íà÷àëüíèêà óïðàâëåíèÿ Íàðîäíîé ìèëèöèè ÄÍÐ Ýäóàðä Áàñóðèí âî âðåìÿ áðèôèíãà â ïðåññ-öåíòðå ÓÍÌ ÄÍÐ. Àëåêñàíäð Ðþìèí/ÒÀÑÑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα θα ανοίξουν ξανά το πρωί της Κυριακής, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) Έντουαρντ Μπασουρίν.

«Το πρωί, οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν ξανά τόσο στη Μαριούπολη όσο και στη Βολνοβάκα. Εξακολουθούμε να ελπίζουμε, ότι εκείνοι οι Ουκρανοί διοικητές, που είναι υπεύθυνοι για την υπεράσπιση κατοικημένων τοποθεσιών θα διατάξουν τους υφισταμένους τους, να ξεμπλοκάρουν την έξοδο από τις κατοικημένες τοποθεσίες, ώστε να μπορούν οι άμαχοι να εγκαταλείψουν αυτές τις κατοικημένες τοποθεσίες», είπε στους δημοσιογράφους.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία, ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει απόφαση να πραγματοποιήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση προκειμένου να προστατεύσει τους ανθρώπους «που υπέφεραν από κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». 

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε, ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε αργότερα ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν πραγματοποιούσαν πλήγματα εναντίον ουκρανικών πόλεων. Τόνισε ότι η ουκρανική στρατιωτική υποδομή καταστρέφεται από όπλα ακριβείας.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα