ΑΘΗΝΑ
19:32
|
03.05.2024
Περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, τα κράτη μέλη της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και όσα κράτη επέβαλαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ρωσικών εταιρειών και Ρώσων πολιτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενέκρινε σήμερα Δευτέρα (7/2) τον κατάλογο με όλα τα «μη φιλικά κράτη και περιοχές» που προχώρησαν σε «εχθρικές» ενέργειες κατά της Ρωσίας, των εταιρειών της και των πολιτών της μετά την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο κατάλογος περιλαμβάνει: τις Ηνωμένες Πολιτείες, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο (συμπεριλαμβανομένων των νήσων Τζέρσεϊ, Ανγκουίλα, Βρετανικών  Παρθένων Νήσων και Γιβραλτάρ), τον Καναδά, την Ουκρανία, το Μαυροβούνιο, την Ελβετία, την Αλβανία, την Ανδόρα, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, τη Νορβηγία, το Σαν Μαρίνο, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία, τη Μικρονησία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν.

Η ρωσική κυβέρνηση σημείωσε ότι σύμφωνα με αυτό το διάταγμα, Ρώσοι πολίτες και εταιρείες, το ίδιο το κράτος, οι περιφέρειες και οι δήμοι του που έχουν συναλλαγματικές υποχρεώσεις προς ξένους πιστωτές από τη λίστα των μη φιλικών χωρών θα μπορούν να τους συναλλάσσονται σε ρούβλια. Η νέα προσωρινή διαδικασία ισχύει για πληρωμές που υπερβαίνουν τα 10 εκατομμύρια ρούβλια το μήνα (ή παρόμοιο ποσό σε ξένο νόμισμα).

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα