ΑΘΗΝΑ
18:29
|
19.09.2024
Συγκεκριμένα, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η χώρα του έχει πάρει την απόφασή της, ενώ τόνισε ότι θα στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σερβία δεν αλλάζει τη θέση της και αρνείται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία παρά την πίεση της Δύσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

«Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, έχουμε ήδη πάρει την απόφασή μας», σημείωσε ο Σέρβος ηγέτης.

Νωρίτερα, ο Βούτσιτς δήλωσε, ότι η Δύση του ασκεί άνευ προηγουμένου πίεση μετά την απόφαση της Σερβίας, να μην επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. 

Προηγουμένως, ο Πρόεδρος Βούτσιτς είπε σε μια ομιλία του προς το έθνος, ότι η Σερβία υποστήριξε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. 

Ο Βούτσιτς πρόσθεσε, ότι η Σερβία θα σταματήσει τις ασκήσεις του στρατού και της αστυνομίας με όλους τους ξένους εταίρους. Σημείωσε δε, ότι η χώρα του θεωρεί τόσο τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία αδελφικές χώρες, ενώ λυπάται για όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ευρώπη και είναι έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα