ΑΘΗΝΑ
05:56
|
18.05.2024
«Η συνάντηση θα είναι σε τριμερή μορφή. Θα συμμετάσχω και εγώ», τόνισε με στόμφο ο Τσαβούσογλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα έχουν διαβουλεύσεις στην Αττάλεια της Τουρκίας την Πέμπτη, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η συνάντηση θα είναι σε τριμερή μορφή. Θα συμμετάσχω και εγώ», είπε ο κ. Τσαβούσογλου. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας από την έναρξη της εισβολής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε 30λεπτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν, ενώ υπήρχαν φήμες ότι μεσολαβητικό ρόλο για τον τερματισμό των εχθροπραξιών αναλαμβάνει και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ωστόσο, αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν, μετέδωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ εν τω μεταξύ συνομίλησε για τρίτη φορά από το Σάββατο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε εκπρόσωπός του, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ζελένσκι έχει ζητήσει από τον Μπένετ να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στην κρίση. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ταξίδεψε μυστικά προχθες στη Μόσχα και είχε μια συνομιλία διάρκειας άνω των 2,5 ωρών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, προτού να αναχωρήσει στη συνέχεια για το Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ζελένσκι: Εάν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα