ΑΘΗΝΑ
19:16
|
01.12.2022
Το βρετανικό BBC ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των αγγλόφωνων υπηρεσιών του στη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το βρετανικό BBC ανακοίνωσε σήμερα (Τρίτη, 8/3) την επαναλειτουργία των αγγλόφωνων υπηρεσιών του στη Ρωσία, μετά την προσωρινή αναστολή τους για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις της νέας αυστηρής νομοθεσίας που εγκρίθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο.

Την Παρασκευή το BBC ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του στη Ρωσία αφότου η ρωσική βουλή ενέκρινε νόμο που προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών για όποιον κριθεί ένοχος για σκόπιμη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Εξετάσαμε τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας παράλληλα με την επείγουσα ανάγκη της μετάδοσης ειδήσεων από το έδαφος της Ρωσίας. Έπειτα από προσεκτική διαβούλευση, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη μετάδοση ειδήσεων στην αγγλική γλώσσα από τη Ρωσία, από σήμερα το βράδυ (Τρίτη 8 Μαρτίου)», αναφέρει το BBC σε σχετική ανακοίνωση.

Το BBC διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει τη μετάδοση των εξελίξεων «ανεξάρτητα και αμερόληπτα» σύμφωνα με τον αυστηρό κώδικα δεοντολογίας, υπογραμμίζοντας πως η ασφάλεια του προσωπικού του στη Ρωσία παραμένει η πρωταρχική του προτεραιότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής

Αντιπροσωπεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ταϊβάν

Ε.Ε.: Κοντά στο να αποφασίσει πλαφόν στα 60 δολάρια το βαρέλι

Τη χρήση ένοπλων ρομπότ από την αστυνομία ενέκρινε το Σαν Φρανσίσκο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα