ΑΘΗΝΑ
04:37
|
08.05.2024
Παράλληλα, προέβη σε λογοκρισία πληροφοριών σχετικά με αρνητικές παρενέργειες των εμβολίων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων The Blaze.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση Μπάιντεν τροφοδότησε σχεδόν όλες τις μεγάλες εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και των λεγόμενων «συντηρητικών», με χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων, έτσι ώστε αυτές να συμμετάσχουν σε μια τεράστια εκστρατεία για την προώθηση των εμβολίων κατά του COVID. Παράλληλα, προέβη σε λογοκρισία οποιασδήποτε πληροφορίας ή στοιχείου σχετικά με αρνητικές παρενέργειες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων The Blaze.

Αίτημα διερεύνησης που κατατέθηκε στο πλαίσιο του Freedom of Information Act αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αγόρασε διαφημίσεις από ειδησεογραφικά δίκτυα για να προωθήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ως μέρος μιας «εκστρατείας κατανόησης» στα μέσα ενημέρωσης.

Όλες οι δημοσιογραφικές εταιρείες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα ABC, CBS, NBC, CNN και MSNBC, δημοσίευσαν ομοιόμορφα τακτικά άρθρα και τμήματα βίντεο που επαινούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Η κυβέρνηση βασίστηκε επίσης σε «ειδικούς» όπως ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ. Άντονι Φάουτσι και άλλοι ακαδημαϊκοί για να δώσουν συνεντεύξεις και να προωθήσουν την εκστρατεία εμβολιασμού μέσα από τα συγκεκριμένα δίκτυα.

Το Κογκρέσο διέθεσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια το οικονομικό έτος 2021 για να δαπανηθούν από το Υπουργείο Υγείας σε δραστηριότητες για την «ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς τα εμβόλια στις Ηνωμένες Πολιτείες». Ακολούθως, εκατοντάδες ειδησεογραφικοί οργανισμοί πληρώθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να διαφημίσουν τα εμβόλια ως μέρος μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας μέσων ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS). Η «Καμπάνια Δημόσιας Εκπαίδευσης για τον COVID-19», μια «εθνική πρωτοβουλία για την αύξηση της εμπιστοσύνης του κοινού και την απορρόφηση των εμβολίων κατά του COVID-19», δημιουργήθηκε με στόχο να μιλήσουν «έμπιστοι αγγελιοφόροι και παράγοντες επιρροής» σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς για να «παρέχουν πραγματικές, έγκαιρη ενημέρωση και βήματα που μπορούν να λάβουν οι άνθρωποι για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους και τις κοινότητές τους».

Οι συγκεκριμένες αιτιάσεις, που προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις στην Αμερική καθώς πρόκειται για σοβαρές παραβιάσεις της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, έρχονται ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από παραγγελία της εισαγγελίας του Τέξας, δόθηκε στη δημοσιότητα τα το πρώτο μέρος των εγγράφων που υπέβαλλε στον FDA (Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων) η Pfizer σχετικά με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά του Covid 19. Εντός ενός παραρτήματος 38 σελίδων, σε έναν σύνολο 55000, υπάρχει μια αναφορά για τις ανεπιθύμητες παρενέργειες του εμβολίου η οποία καταλογογραφεί 1291 τέτοιες με αλφαβητική σειρά.

ΠΗΓΗ: Theblaze.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα