ΑΘΗΝΑ
11:12
|
26.04.2024
Το ΚΙΝ.ΑΛ. τονίζει ότι «οι διακρίσεις κάθε είδους, για λόγους καταγωγής, χρώματος ή θρησκείας, όχι μόνο δεν ταιριάζουν στην Ευρώπη αλλά απαγορεύονται».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή, Δ. Καιρίδη, που έρχονται μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για “πραγματικούς” πρόσφυγες,  προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής για τις δηλώσεις του βουλευτή ΝΔ και καθηγητή Διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Δημήτρη Καιρίδη.

Αφορμή η δήλωση: «εδώ δε μιλάμε για μια σφαγή σε ένα μακρινό μέρος κάπου στα βάθη της Αφρικής με αλλόθρησκους, αλλά για -να το πω τελείως κυνικά, ξέρω ότι ακούγεται πολιτικά ανορθόδοξο, αλλά δυστυχώς και αυτό μετράει- χριστιανούς, λευκούς, Ευρωπαίους, που είναι από εμάς, προέρχονται από εμάς…»

Στην ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ. τονίζει ότι «οι διακρίσεις κάθε είδους, για λόγους καταγωγής, χρώματος ή θρησκείας, όχι μόνο δεν ταιριάζουν στην Ευρώπη αλλά απαγορεύονται» και πως «η κυβέρνηση και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος πρέπει να σταματήσουν να χαϊδεύουν τα αυτιά του υπερσυντηρητικού και ακροδεξιού ακροατηρίου. Έτσι θα προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη χώρα».  

Όπως σημειώνει, «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χώρος αρχών και αξιών. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων των προσφύγων είναι αυτονόητη υποχρέωση».

Επιπλέον, τονίζει το ΚΙΝ.ΑΛ., «οι εκτοπισμένοι άνθρωποι από το Χάρκοβο δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους εκτοπισμένους από το Χαλέπι ή την Καμπούλ.  Ο πόνος των προσφύγων είναι ίδιος και πραγματικός.

Οι αποφάσεις για την υποδοχή των Ουκρανών προσφύγων δεν μπορεί να είναι ούτε εξαίρεση ούτε άλλοθι, αλλά το παράδειγμα για αλλαγή των ευρωπαϊκών πολιτικών.  Η αλληλεγγύη πρέπει να γίνει κανόνας και να πάψει να αποτελεί εξαίρεση».  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα