ΑΘΗΝΑ
08:21
|
25.04.2024
Το σχέδιο προβλέπει σειρά μέτρων απέναντι στην σημαντική αύξηση των τιμών Ενέργειας στην Ευρώπη και προετοιμασίας του ερχόμενου χειμώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν,ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «Πράσινη Συμφωνία» (Green Deal) Φρανς Τίμερμανς και η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον ανακοίνωσαν σήμερα το απόγευμα σειρά μέτρων για τον περιορισμό της εξάρτησης της ΕΕ από τη ρωσική ενέργεια ως το τέλος τρέχοντος έτους κατά περίπου τα 2/3.

Το σχέδιο προβλέπει σειρά μέτρων απέναντι στην σημαντική αύξηση των τιμών Ενέργειας στην Ευρώπη και προετοιμασίας του ερχόμενου χειμώνα.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε πως η ΕΕ θα πρέπει να γίνει «ανεξάρτητη από το ρωσικό πετρέλαιο, τον άνθρακα και το φυσικό αέριο» επειδή «απλά δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε έναν πάροχο Ενέργειας που μας απειλεί». Υποστήριξε πως όσο πιο γρήγορα η ΕΕ αλλάξει τις πηγές Ενέργειας σε Ανανεώσιμες Πηγές και σε υδρογόνο, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη.

Ο Φρανς Τίμερμανς έπλεξε το εγκώμιο των εταιριών που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) υποστηρίζοντας πως αυτές «θα μας δώσουν την ευκαιρία για φθηνή και καθαρή ενέργεια» σε συνδυασμό με τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών.

Εκτίμησε ότι ως τον ερχόμενο Δεκέμβρη μπορούν να αντικατασταθούν 100 δις. κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου με εισαγωγές ποσοτήτων LNG ύψους 60 δις. κυβικών μέτρων, με την παραγωγή βιοαερίου είναι εφικτό να αντικατασταθούν 8 δις. κυβικά μέτρα ρωσικού αερίου και με παραγωγή και εισαγωγές 20 εκατομμυρίων τόνων υδρογόνου που αντιστοιχούν σε 50 δις. κυβικά μέτρα ρωσικού αερίου.

Η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους που θα μπορούν να υιοθετήσουν τα κράτη μέλη, όπως ρύθμιση των τιμών για την ηλεκτρική ενέργεια, φορολόγηση του υπερκέρδους των εταιριών Ενέργειας, κ.α.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μετά τις Ευρωεκλογές

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα