ΑΘΗΝΑ
04:30
|
02.05.2024
Πρόκειται για ένα «κυνήγι μαγισσών» που δεν κάνει καλό στον αγώνα των Ουκρανών, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι η προγραμματισμένη αυριανή συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ της Ρωσίας και Ντμίτρι Κουλέμπα της Ουκρανίας θα οδηγήσει στην επίτευξη εκεχειρίας στο Κίεβο.

«Ελπίζω ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση Ρώσου και Ουκρανού ανώτατου διπλωμάτη και θα ανοίξει την πόρτα για την καθιέρωση μόνιμης εκεχειρίας», σημείωσε ο πρόεδρος.

Οι συνομιλίες Λαβρόφ και Κουλέμπα έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Μαρτίου στο περιθώριο του διπλωματικού φόρουμ στην Αττάλεια. Στη συνάντηση θα παραστεί και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι η επερχόμενη συνάντηση των υπουργών είναι πολύ σημαντική για τις συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να καταδικάσει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας στον πολιτιστικό τομέα. Ο Ερντογάν κατήγγειλε τις επιθέσεις εναντίον Ρώσων φοιτητών και πολιτιστικών οργανισμών ως «εκδήλωση φασισμού».

«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις σε φοιτητές και πολιτιστικές προσωπικότητες από τη Ρωσία, καθώς και την επίθεση στη ρωσική κουλτούρα από διάφορες χώρες. Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες απαράδεκτες. Αυτή είναι μια εκδήλωση φασισμού, που δεν κάνει καλό στον αγώνα των Ουκρανών», είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν παρομοίασε επίσης αυτό που συμβαίνει τώρα με «κυνήγι μαγισσών».

Στις 6 Μαρτίου, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι οι ρωσικές διπλωματικές αποστολές απειλούνται τους τελευταίους μήνες και είναι πρακτικά αποκλεισμένες. Σύμφωνα με την ίδια, παιδιά και γυναίκες, υπάλληλοι ξένων αποστολών, λαμβάνουν «ταχυδρομείο με φακέλους που περιέχουν ακατανόητες ουσίες και απειλές».

ΠΗΓΗ: Tass.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα