ΑΘΗΝΑ
10:29
|
24.04.2024
H πρόταση της Βαρσοβίας δείχνει την «πολυπλοκότητα» της μεταφοράς των μαχητικών στην Ουκρανία, ανέφερε ο Τζον Κίρμπι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πεντάγωνο βρίσκεται σε επαφή με την πολωνική κυβέρνηση για το θέμα, αλλά η πρόταση της Βαρσοβίας δείχνει την «πολυπλοκότητα» της μεταφοράς των μαχητικών στην Ουκρανία, ανέφερε ο Τζον Κίρμπι.

Το Πεντάγωνο απέρριψε την πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στις Ηνωμένες Πολιτείες για παράδοση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την αβάσιμη.  

Το Πεντάγωνο βρίσκεται σε επαφή με την πολωνική κυβέρνηση για το θέμα, αλλά η πρόταση της Βαρσοβίας δείχνει την «πολυπλοκότητα» της μεταφοράς των μαχητικών στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Νωρίτερα την Τρίτη, η πολωνική κυβέρνηση πρότεινε τη μεταφορά όλων των MiG-29 στην αεροπορική βάση Ramstein της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Γερμανία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα τα παράσχει στη συνέχεια στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο. Σε αντάλλαγμα, η Πολωνία ζήτησε μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη για να αντικαταστήσουν τα MiG-29.

Όμως ο Κίρμπι εκτίμησε ότι η ιδέα, όπως διατυπώθηκε από την Πολωνία, ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν να αποφύγουν μια καθαρή σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας.

Πηγές: VOA, Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία και στο βάθος η ευρωπαϊκή πορεία

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα

Ενέκρινε και το Κογκρέσο το πακέτο των 95 δισ. για Ουκρανία-Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα