ΑΘΗΝΑ
15:21
|
18.05.2024
Από τα 14 δισ. δολάρια, η μερίδα του λέοντος θα πάει στο Πεντάγωνο, στον αμερικανικό στρατό και σε αμερικανικές εταιρίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πακέτο μέτρων στήριξης της Ουκρανίας ύψους περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο οποίο συμπεριλαμβάνεται οικονομική, ανθρωπιστική βοήθεια και χορήγηση όπλων και πυρομαχικών από το οποίο ωστόσο θα επωφεληθούν αρκετές αμερικανικές εταιρίες, προωθεί αργότερα απόψε για ψήφιση το σώμα της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.

Τα κονδύλια αυτά υποτίθεται πως θα επιτρέψουν στο Κίεβο να προστατεύσει το ηλεκτρικό του δίκτυο, να καταπολεμήσει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και να εξοπλιστεί με «αμυντικά όπλα». Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια. «Οι Ουκρανοί στερούνται τροφής, ρουχισμού, στέγης, ηλεκτρισμού και φαρμάκων», δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, καλώντας το Κογκρέσο να δράσει «πολύ γρήγορα».

Top lawmakers reach deal on Ukraine aid, $1.5T spending

Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει…

Ωστόσο είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με ρεπορτάζ αμερικανικών δικτύων όπως το NBC News πως από τα 14 δισ. δολάρια (13,6 δισ. δολάρια για την ακρίβεια), τα 6,5 δισ. θα δοθούν στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, τα 3,5 δις για την αναπλήρωση (αμερικανικών….) εξοπλισμών στην Ουκρανία και άλλα τρία δισ. δολάρια για την οικονομική κάλυψη του κόστους από την αποστολή Αμερικανών στρατιωτικών στην Ευρώπη απέναντι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία…

Αυτά τα χρήματα θα επιτρέψουν επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες για να χρηματοδοτήσουν την απάντηση κατά της Μόσχας, ξεκινώντας με κυρώσεις κατά των Ρώσων ολιγαρχών. Το ποσό εγγράφεται στον αμερικανικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για το έτος 2022, για τον οποίο οι βουλευτές πρέπει να αποφασίσουν πριν λήξει στο τέλος της εβδομάδας.

Μετά την ψηφοφορία στη Βουλή απόψε το νομοσχέδιο θα πάρει το δρόμο προς τη Γερουσία, πριν δοθεί προς υπογραφή στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Τα μέτρα χρηματοδότησης με πρόσχημα την Ουκρανία έχουν διακομματική στήριξη.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους περνούν μια επικίνδυνη περίοδο», είπε ο Ρεπουμπιλκάνος Μιτς ΜακΚόνελ, βλέποντας σε αυτή τη συμφωνία ένα «αποφασιστικό βήμα που χρειάζεται η εθνική μας ασφάλεια».

Senate Caucus Leadership Press Conferences
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Αύξηση τιμών πετρελαίου, ανησυχία για την προσφορά

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα