ΑΘΗΝΑ
23:14
|
24.04.2024
Η πρόεδρος του μέσου ενημέρωσης, Ξένια Φεντόροβα, χαρακτήρισε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «πράξη λογοκρισίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γαλλική θυγατρική του RT (Russia Today) άσκησε την Τρίτη αγωγή ενώπιον της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης για την ακύρωση της απαγόρευσης εκπομπής που επιβλήθηκε από την ΕΕ ως μέρος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

«To RussiaToday (Γαλλίας) προσέφυγε κατά της απόφασης και του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης Μαρτίου 2022 σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα εν όψει των ενεργειών της Ρωσίας που έχουν την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία», ανακοίνωσε στο Twitter το Δικαστήριο της ΕΕ.

Την περασμένα εβδομάδα τα φερόμενα ως φίλα προσκείμενα στο Κρεμλίνο κατηγορούμενα για «παραπληροφόρηση» μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik  αποκλείστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η απαγόρευση μετάδοσης των προγραμμάτων τους στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο τέθηκε σε ισχύ στις 2 Μαρτίου. Οι εν λόγω ιστότοποι έχουν επίσης μπλοκαριστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, Twitter και τις πλατφόρμες YouTube και TikTok.

Η πρόεδρος του Russia Today Γαλλίας, Ξένια Φεντόροβα, δηλώνει με κάθε ευκαιρία στα γαλλικά ΜΜΕ ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ισοδυναμεί με «πράξη λογοκρισίας».

Πηγή: Politico

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Ιταλία: Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στα νύχια της κυβέρνησης, εν όψει ευρωεκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα