ΑΘΗΝΑ
20:54
|
12.05.2024
Κλείνοντας το μάτι στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες, ο Ερντογάν θύμισε ότι θέλει να αγοράσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ήρθε η ώρα να αρθούν όλες οι «άδικες» κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας» τόνισε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια 25λεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κλείνοντας το μάτι στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες και στον πρόεδρο των ΗΠΑ ο Ερντογάν επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την επιθυμία της χώρας του να αγοράσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και να εκσυγχρονίσει αυτά που έχει ήδη, το συντομότερο δυνατόν.

Κατά τα άλλα, συζήτησαν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για διμερή θέματα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την τουρκική προεδρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε να εκθειάσει το ρόλο της Τουρκίας στην προσπάθεια να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου λέγοντας πως αυτό είναι είναι σημαντικό για να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης. Ισχυρίστηκε επίσης πως η τριμερής συνάντηση Λαβρόφ-Κουλέμπα-Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, λίγες ώρες νωρίτερα, ήταν μία διπλωματική επιτυχία μολονότι απέβη πρακτικά άκαρπη.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ο Μπάιντεν χαιρέτισε τις προσπάθειες της Τουρκίας να στηρίξει τη διπλωματική επίλυση της κρίσης. Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και επαναβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στο Κίεβο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Επιπλέον αναφέρεται ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησηαν τις ευκαιρίες για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Η Χαμάς επικρίνει τον Μπάιντεν για τη σύνδεση της εκεχειρίας με την απελευθέρωση ομήρων

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μπλίνκεν: Μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα δεν θα εξαλείψει τη Χαμάς

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα