ΑΘΗΝΑ
06:56
|
25.04.2024
Νέα πρωτοβουλία Γαλλίας-Γερμανίας για εξεύρεση διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση. Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν τον δίαυλο επικοινωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αξίωσαν άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νέας τηλεφωνικής συνομιλίας τους με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Αξιωματούχος της καγκελαρίας δήλωσε ότι οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες διεμήνυσαν σήμερα στον Ρώσο πρόεδρο πως η οποιαδήποτε λύση στην ουκρανική κρίση θα πρέπει να προέλθει από «διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία».

«Οι κ. Μακρόν και Σολτς επέμειναν στο γεγονός ότι οποιαδήποτε λύση σε αυτήν την κρίση θα πρέπει να προέλθει από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία», δήλωσε ο αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι κατά τη συνομιλία τους οι δύο ηγέτες ‘αξίωσαν’ επίσης «από τη Ρωσία άμεση εκεχειρία» στην Ουκρανία. Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις ερχόμενες ημέρες, κατέληξε ο αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα