ΑΘΗΝΑ
06:51
|
01.05.2024
Η Ρωσία θα γίνει η τρίτη χώρα μετά την Κούβα και τη Β. Κορέα που δεν θα έχει καθεστώς ομαλών εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έναρξη διαβουλεύσεων με το κογκρέσο προκειμένου να αρθεί το καθεστώς των μόνιμων ομαλών εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία ανήγγειλε το απόγευμα σε νέο έκτακτο διάγγελμα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε ότι η Ρωσία θα γίνει μία από τις μόλις τρεις χώρες που δεν θα έχουν καθεστώς ομαλών εμπορικών σχέσεων, μετά την Κούβα και τη Βόρεια Κορέα, προειδοποιώντας πως αυτό θα σηματοδοτήσει την επιβολή υψηλότερων δεσμών στις εισαγωγές ρωσικών προϊόντων και υπηρεσιών. Τόνισε πως το μέτρο αυτό θα συνοδευτεί και από κάποια μέτρα και σε ό,τι αφορά την συμμετοχή της Ρωσίας σε ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα αλλά και από άλλα, συμπληρωματικά εμπορικά αντίποινα σε βάρος συγκεκριμένων ρωσικών εισαγόμενων προϊόντων όπως τα διαμάντια, η βότκα και τα θαλασσινά.

Τόνισε πολλές φορές πως θα εφαρμοστούν σε συντονισμό και συνεννόηση με τις άλλες χώρες της Ομάδας των Επτά ώστε να μεγιστοποιηθεί η πίεση έναντι του Ρώσου προέδρου.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος και πρέπει να πληρώσει το τίμημα» ανέφερε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας: «Θα κάνουμε το παν για να μην πάμε σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Παρόμοια κινητικότητα αναπτύσσεται και στο πλαίσιο της Ομάδας των Επτά (G-7) και της ΕΕ ώστε να άρουν το καθεστώς της «πιο ευνοημένης χώρας» στον τομέα του εμπορίου, όπως έκανε την περασμένη βδομάδα ο Καναδάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα