ΑΘΗΝΑ
20:19
|
18.05.2024
Προθεσμία για τις 23 Μαρτίου έλαβε, έπειτα από αίτημά του, ο Κώστας Βαξεβάνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προθεσμία για τις 23 Μαρτίου έλαβε, έπειτα από αίτημά του, ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Novartis, την οποία ερευνούσε.

Η ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου, αρεοπαγίτης Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, έκανε δεκτό το αίτημα του δημοσιογράφου, που έχει βρεθεί στο εδώλιο με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, μεταξύ άλλων.

Σε έγγραφη αίτηση που κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του, ο ιδιοκτήτης του «Documento» ζητεί από την ανακρίτρια τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας, καθώς επίσης και να του προσκομιστούν βασικά αποδεικτικά έγγραφα τα οποία δεν υπάρχουν στη δικογραφία.

Ενδεικτικά μερικά από τα έγγραφα που ζητούνται, είναι η αναφορά της τότε ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα κατά της εισαγγελέως Ελένης Ράικου τον Ιανουάριο του 2017, στην οποία κατήγγειλε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς είχε…«ξεχάσει» να της διαβιβάσει 250.000 έγγραφα από τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τον έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο.

Εκτός από τη χορήγηση των συγκεκριμένων βασικών αποδεικτικών εγγράφων, ο Βαξεβάνης ζητά να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, την πρώην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Πηγές: Έθνος, Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα