ΑΘΗΝΑ
14:36
|
06.06.2023
Είναι «λάθος» να συνηθίσουμε την «απώλεια» 50-60 ανθρώπων την ημέρα, είπε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν είναι υπερβολή ότι είστε η χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή» είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για την υγειονομική κρίση και την ενεργειακή στρατηγική. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τα «χαλαρά» θεσμικά αντανακλαστικά της, στο πλαίσιο της συζήτησης για την επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος σχετικά με τις «κυβερνητικές ευθύνες» για την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», σχολίασε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι η εν λόγω συζήτηση διεξάγεται τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση της επερώτησης. Ο ίδιος σημείωσε πως «έπρεπε να ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία» για να γίνει η συζήτηση για την πανδημία, παρ’ όλο που, όπως είπε, δεν χάνει την «επικαιρότητά» της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι είναι ενδιαφέρον πως το κλίμα της συζήτησης χαρακτηρίζεται από τις εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο και την ακρίβεια, τονίζοντας ότι είναι «λάθος», όμως, να συνηθίσουμε την «απώλεια» 50-60 ανθρώπων την ημέρα.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρη, και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα, σχολίασε πως ήρθαν σήμερα εδώ, να μας πουν πως «όλα τα έκαναν καλά» και ότι «για όλα φταίει η προηγούμενη διακυβέρνηση». «Θα περίμενε κανείς από την πλευρά σας να παίξετε πιο χαμηλά την μπάλα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Έχετε στη δική σας πλάτη ως υπουργός Υγείας και στης κ. Γκάγκα από τη μέρα που διοριστήκατε 12.733 απώλειες, σχεδόν οι μισές απώλειες σε δύο χρόνια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Debate: Αν είσαι αριθμολόγος… take five, έχεις πολλά να μας πεις

Κλείδωσε το debate με τη συμμετοχή πέντε πολιτικών αρχηγών

Ο φασισμός ξανακατακτά την Ιταλία

ΚΚΕ: Να αποχωρήσουν οι ελληνικές δυνάμεις από το Κόσοβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα