ΑΘΗΝΑ
18:41
|
20.09.2024
Το Σάββατο αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να βάλει ένα τέταρτο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία το Σάββατο, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε δήλωση την Παρασκευή.

«Αύριο, θα λάβουμε ένα τέταρτο πακέτο μέτρων για την περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας και την εξάντληση των πόρων της», είπε.

Η ΕΕ και οι εταίροι της στο G7 σχεδιάζουν να εντείνουν την οικονομική πίεση κατά της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να την αναγκάσουν να σταματήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε τις δηλώσεις της Ουκρανίας, ότι η Ρωσία φέρεται να παραβιάζει τις συμφωνίες για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την εκκένωση αμάχων και να χτυπά αστικά κτίρια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει μέτρα όπως η αναστολή της ένταξης της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα και να αρνηθεί στη Ρωσία το καθεστώς του πιο ευνοημένου έθνους στις αγορές της ΕΕ.

Σε άλλα μέτρα, η ΕΕ σχεδιάζει να απαγορεύσει την εισαγωγή βασικών αγαθών στον τομέα του σιδήρου και χάλυβα από τη Ρωσία, να περιορίσει τις επενδύσεις στον ρωσικό ενεργειακό τομέα, να απαγορεύσει την εξαγωγή οποιωνδήποτε προϊόντων πολυτελείας της ΕΕ από χώρες μέλη και τη χρήση κρυπτογραφικών στοιχείων από Ρώσους .

Στις 24 Φεβρουαρίου ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους αρχηγούς των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Τόνισε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, αλλά στοχεύει στην αποστρατιωτικοποίηση και αποναζοποίηση της χώρας. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε, ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν στοχεύουν πόλεις της Ουκρανίας, αλλά ακινητοποιούν τις ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές, επομένως δεν υπάρχουν απειλές για τον άμαχο πληθυσμό.

Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένες άλλες χώρες δήλωσαν, ότι θα επιβάλουν κυρώσεις σε ρωσικά φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο στις 21/9

Πυρκαγιές στην Πορτογαλία: 7 νεκροί και 1.000.000 στρέμματα στάχτη-Ημέρα πένθους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα